perjantai 9. syyskuuta 2016

Siipiliitto uudistusten tielle!

Saimi keinui omalla orsikeinullaan ja nokitteli isoa kastematoa, jonka oli käynyt nappaamassa pihan heinikosta. " Mitä ne Rauha nyt puhuvat virikekanaloiden munien boikotoinnista? En minä ymmärrä. Mikä vika tässä elämässä muka on? Meillä on Hirmu päävirikkeenä, voidaan keinua, kapsutella, syödä luomua ja kalustaa halujemme mukaan. Hyviä ja terveellisiä munia täältä lähtee. Pitäisi hinnoitella vaan kunnolla tämmöiset antimet."

" Ei tässä ole kyse meidän munista. Ei me missään virikehäkkikanalassa asuta. Virikekanalassa kohtalotoverit ovat häkeissä. Neliön alueella elää 10 kanaa, eikä niillä ole edes kukkoa. Yhdessä häkissä kyhjöttää 50 kanaa. Kutsuvat sitä somasti pienryhmäkanalaksi. Ruoka tulee automaatista, eikä se ole kastematoja. Joku vaivanen kuopsutustila on nurkassa, eivätkä siellä orret keinu. Munat tippuvat linjastolle. Ihmiset keksivät tämmöisen nimen häkkikanaloille, kun tarvittiin markkinoinnillista vetovoimaa", yritti Rauha selvittää.


Saimi ihmetteli. " Miten semmoinen on mahdollista? Johan Hulda pelkästään vie yhden neliön. kun innostuu isoine ryntäineen oikomaan siipiään. Ja miten kana voisi elää ilman kiusattavaa kukkoa? Siskoilla ei ole varmaan edes verhoja ikkunoissa."


Hulda havahtui kuullessaan nimensä. Muuten se ei pahemmin Saimin yksinpuheluja kuunnellut. " Nyt sitten ymmärrätte, kuinka saavutetuista eduista ei voi luopua. Ihan mahdotonta olisi palata tuollaisiin vankilaolosuhteisiin. Siipiliiton jäsenmaksujen avulla saadaan kaikille kanoille pikkuhiljaa parannusta. Hallitus delegoi meille työmarkkinatahoille kehittämiskeinojen miettimisen työpaikkojen tuottavuuden nostamiseksi. Hyvä, että asiakkaat ovat aloittaneet boikotoinnin, niin me saamme parannukset lävitse. "


Saimi innostui. " On kyllä ajan henki, että kehittäminen j
a innovointi annetaan tahoille, jotka haluavat vain pysyä menneessä ja pitää kiinni vanhoista toimintatavoista. Teidän asenteilla virikekanaloille tulee parantamiskeinoksi varaluottamusmies, jonka tehtävänä on laatia ohjeita ja sääntöjä, miten neliön tila jaetaan ja työvuorolista tarkistetaan. Toista olisi, kun minä saisin konsulttitehtävän. Kaikkiin kanaloihin saataisiin siivous ja palvelurobotit. Musiikki kaikuisi kotkotuksen taustalla ja yhteislaulu raikaisi. Kukkoja kutsuttaisiin aina välillä tansseihin, Joku tv-kokeista laatisi viikottaiset ruokalistat. Pidettäisiin kaikenlaisia opintokerhoja. Ja aina välillä pyöräytettäisiin onnellisia, ravintorikkaita munia. Saat Hulda ihan ilmaiseksi käyttää nämä keinot sinne hallitukselle tehtävään ehdotusmuistioon. Saadaan Siipiliitto uudistusten alkuun ja samalla pelastetaan kaikki kanat elämään laatuaikaa !"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti