tiistai 16. elokuuta 2016

Kana-valta YK:hon!

Hulda oli joutunut kaivamaan vasaran esiin, kun Hirmu ei liikahtanut television urheilukilpailujen äärestä, vaikka Kanalan katto vuoti solkenaan. " Tiedättekö siskot, että Hirmun euro vastaa meidän 79 centtiä. Meillä on sentään munat ja Hirmulla vain asemavaltaa. Ei edes vasara pysy sillä siivessä." 

Saimi innostui heti asian äärelle. " Ette ole oikein Liitossa onnistuneet tilannetta muuttamaan. Taitaa olla valta kukoilla ja sinulla Hulda teettävät vain työt; ihan kuten kuten täällä Kanalassa Hirmun diktatuurissa. Kyllä maailmanhistoriassa pitäisi vihdoin saada aikaiseksi sama palkka samasta työstä ja kun kukot eivät muni, niin niiden pitäisi määritellä oman työnsä sisältö, niin voitaisiin nähdä, mistä niille oikein maksetaan. Pistetään pystyyn kampanja: Kanoille euro ja kukoille puolet! Vaaditaan, että osoittavat, mitä tuottavaa oikein tekevät. Meidän Hirmulle se tosin voi ottaa koville."


Rauha oli silmäillyt verkkoa ja kertoi, että YK:n pääkukko on tuonut esille, että hänen seuraajansa voisi olla vaikkapa kana. " Taitavat olla yhteiset asiat aika sekaisin maailmassa, kun halutaan pistää kana siivoamaan jäljet. Huldahan olisi hyvä tyyppi palauttamaan järjestys YK:n käytäville. Kyllä Hulda neuvotteluissa aina kymmentä kukkoa vastaa- onhan se nähty näissä kotoisissa KiKy-neuvotteluissa. Eikä Huldan kanssa kukaan uskalla veto-oikeuttaan käyttää. Saataisiin maailmanrauha turvallisuusneuvoston asialistalle." 


Saimi ei heti innostunut Rauhan ajatuksesta. Se oli jo ehtinyt suunnitella itselleen roolin YK:n pääkanana. Joustavana sieluna se nopeasti ajatteli, että tylsää neuvotteluahan se YK-työ olisi, vaikka saisi matkustaa eka luokassa, kävellä punaisilla matoilla ja yöpyä parhaissa hotelleissa. Viime mainitut olivat Saimin ydinosaamista. "Hulda voi palkata meidät avustajikseen Rauhan kanssa ja me huolehdimme, että Huldan edustajina ehdimme vierailla kaikissa kekkereissä ja kissanristiäisissä Huldan tehdessä työt. Näin me samalla toteutetaan tuo kampanjatavoite Kanalan osalta; meille euro ja lähetämme sitten Hirmulle kotonaolotukea 0.79 yhteisistä varoista. Nyt siivet heilumaan ja suunta kohti YK:n päämajaa!"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti