keskiviikko 10. elokuuta 2016

Lomaa muistellen!

Kanalassa on ollut raukean hiljaista loman loputtua. On muisteltu Luigia, Istanbulin yökerhoja ja ihania Välimeren rantoja. Samalla on yritetty kukin kykyjensä mukaan olla huomaamatta Hirmua, joka on vajonnut olympialaisten katseluun ja karkoittanut kanat sisätiloista ulos pihalle. 
Rauha yritti tolkuttaa, että ihan sama kuka noista voittaa, kun ei kukaan uskalla puuttua dopingiin. Jakavat Rion mitalit sitten viiden vuoden päästä uudestaan".

 
" Voi jospa voisi aina olla lomalla", huokaili Saimi. " Arki ei enää maistu. On kaukokaipuu syvällä rinnassa. Kun näkee maailmaa, niin huomaa, että haastellista on selvitä pitkän ja pimeän kaamoksen läpi verrattuna huolettomaan oleiluun lämmössä ja auringossa.Kyllä tämä pisti vakavasti miettimään elämisen laadun edellytyksiä. Olihan Luigikin komea näky tuohon harmaantuvaan kotikukkoon verrattuna." 


Hulda muistutti, että lomaltapaluurahoja ei makseta, ellei myös todella palata takaisin työpaikalle ja ne rahat jo ehdittiin tuhlata. " Olemme olleet Liitossa tarkkoina, että työnantaja maksaa lomalentojen kustannukset. Se on saavutettu etu, joka on pidettävä arvossaan. Eikä siellä Etelässä makseta sunnuntailisiä, sairaskorvauksia eikä eläkkeitä. Pekkaspäivistäkään eivät tiedä mitään, eivätkä kolmikannasta, missä hengessä taas syksyllä jatketaan neuvotteluja. Se on Saimi vähän ajateltava etukäteen, mitä nokastaan päästää ". Hulda selvästi harjoitteli jo syksyn puheenvuorojaan. 


Rauha tutkaili uutistulvaa. " On tämä merkillistä. Nytkin kaksi diktaattoria neuvottelee demokratian hengessä kuolemantuomioista. Toisella puolella valtamerta yksi demokratian kasvatti uhkailee aseellisella puuttumisella vaalikampanjaan. Olympiamaassa ex-presidentti on syytettynä korruptiosta. Japanin keisari haluaisi erota, mutta ei lain perusteella pysty. Espanjassa demokratia ei saa hallitusta aikaiseksi. Britit eivät ymmärrä, mitä äänestivät. Ja minä pienenä kanana uskoin tämän maailman jo olevan vakiintunut näissä perusasioissa. Ei hyvältä näytä syksyiset näkymät."


Saimi kallisteli päätään kuunnellessaan Rauhan yksinpuhelua. " Taitaa olla parasta pysyä Kotikanalassa. Täällä eivät uudet tuulet pääse yllättämään. Hirmu uskoo olevansa diktaattori ja me taas hoidamme päätökset demokraattisesti. Homma toimii meidän kannalta hienosti. Ja Hulda pyörittää työmarkkinoita. Ei tämä maa ilman meitä selviäisi. Kait nämä sääolosuhteet kestää tottumuksella ja ainahan voi skypetä Luigin kanssa ja kuunnella sen kohteliaisuuksia ja kehuja. Se on varmaan tätä globalisaatiota- yhdistää parhaat jutut eri puolilta maailmaa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti