maanantai 5. joulukuuta 2016

Kanala eristyssellissä

Kanalassa on vallinnut koko viikon uskomaton järkytys. Jossain kaukana Tukholman esikaupungissa Ahvenanmaalla oli havaittu lintuinfluenssaa ja kaikki Suomen kanalat oli suljettu määrittämättömäksi ajaksi. 

Ihan on taas kuutamolla hallinto! Siipiliiton kokous on tulossa ja Huldan oli tarkoitus luodata, olisiko liitolta tukea kummipuolueen puheenjohtajakisaan. Demareilla on selvästi kanankokoinen aukko tarjonnassa ja Huldalla olisi motivaatio kohdallaan ja nokan kolossa vanhoja velkoja Heinäkuoman suuntaan. Ay-liike on auringonlaskun ala eikä Huldaa kiinnostanut tulevaisuus, missä roolina olisi konsultoida jäseniä vaikeuksien kohdatessa. Eihän siihen mitään luksuspaikoissa tapahtuvia kokouksia voinut yhdistää. Miten sitä liikkumiskiellon alla voi mihinkään osallistua? 


Rauha kävi myös tapojensa vastaisesti kuumana kuin hiilihanko. Se oli kutsuttu anonyymikanojen perustavaan kokoukseen. Tarkoitus oli perustaa verkosto, missä pidettäisiin sosiaalisessa mediassa huolta, että paljastetaan kaikki liikkeellä oleva valheellinen tieto, millä on tarkoitus vaikuttaa kanojen ja kukkojen todellisuuskuvaan. ” Onhan tämä nyt kamalaa, kun en pääse paikalle jonkun tyhmän viranomaispäätöksen takia ja maailman pelastaminen kybersodalta hidastuu. Eivätkö ne ollenkaan ymmärrä, että nykymaailma toimii ihan muilla eväillä, kun nämä imbesillit kuvittelevat. Suljetaan liikkuminen. Me olemme nyt kuin Vankileirien saaristossa. Kohta tulee noutaja ovelle.”

Saimi mietti, mihin tämä maailma on oikein menossa. Vapaana sieluna sitä ahdisti pelkkä tietoisuus oven salvassa olosta. Ei voi olla oikein, että joku muu päättää, astuuko ulko-ovesta yli kynnyksen. Juuri nyt kun maailmalla tapahtuu merkillisiä asioita. Saimi epäili, että kyse on salaliitosta kanoja vastaan. Kukot ovat Trumpetin valinnan jälkeen kehitelleet tekosyitä, millä kanat poistetaan vaikuttamasta päätöksentekoon. Jokainen kukko toimii vankilan vartijana. Niille sopii hyvin, että saa torkkua kotona orrellaan. Hirmusta ei olisi mielenosoittajaksi.
Saimi oli jo melkein tehnyt lentovarauksen aurinkoon, jotta jaksaisi sitten aikanaan viettää joulua tässä pimeässä kanankolossa. 


” Tämä ei kerta kaikkiaan ole oikein. Muutaman villilinnun takana, joille tarjottu väärää ruokaa, saavat kaikki kunnon tipuset kärsiä. Nyt ei pääse edes postilaatikolle. Siellä varmasti odottaa kutsu Linnan juhliin! Mitä Jenni ja Sauli ajattelee, kun ei tulla paikalle? Tänäkin vuonna kohtalo estää osallistumisen. Mistä Rauha voidaan hakea korvauksia? Ehdin jo ostaa uuden iltalaukun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti