tiistai 15. marraskuuta 2016

Uudet tuulet

Saimi kaivoi kirjaston hyllyjä ja löysi etsimänsä - " Kaksisuuntainen mielialahäiriö kukoilla". Varmuudeksi se päällysti kannet kaupan paperilla, jottei kukaan huomaisi lukuaihetta. Kirjoista ei Kanalassa ollut kiinnostusta muilla kuin Rauhalla, joten kiinnijäämisen riski oli pieni. 

Hirmu oli nimittäin alkanut käyttäytymään ihan kummallisesti. Välillä se kaaputteli matoja esille ja toi kanoille aamiaispöytään kertoen kuinka arvostaa upeita daamejaan. " Olette oikein ilo silmälle ja on helppo rakastua teihin uudestaan joka päivä. Kun kana tietää paikkansa, niin kukolla menee hyvin". Jonain aamuna Hirmu sen sijaan öykkäröi orrellaan heltta tutisten ja kaakattaen, ettei koskaan ole nähnyt moisia aivottomia olioita, joista oli pelkkää vaivaa hänen elämässään. 

Kanat eivät enää tietäneet kummalla jalalla Hirmu heräisi ja koko päivä saattoi mennä piloille sen tuittuilua katsoessa. Lisäksi Rauha löysi kauhean kuvan, jonka se oli piilottanut ortensa alle ja kuvan takana luki: " Kana on parasta hiljaa nyljettynä!"

Huldan mielestä Hirmulla oli alkanut ahdistava vanhenemisprosessi. Elämästä suurin osa oli jo takana ja nyt sitä hirvitti, että kuolema vaanii nurkan takana ja elämä oli jo tosiasiassa ohitse. Kyllähän se masentaa ja saa oikuttelemaan, kun ei enää näe valoa omassa elämässään. Ja on kateellinen kanoille, kun meillä ei ole huolen häivää. 


Saimi oli ajatellut, että jospa kirjoista löytyisi tietoa, mitä tehdä. " Voitaisiin vaikka salaa pistää jotain pillereitä jyvien sekaan, jos se rauhoittuisi. " 


Oireiksi Rauha oli oikein paperille kirjoittanut:
- ryhtyy helposti euforisessa tilassa ihan järjettömiin juttuihin, nytkin haaveilee keväällä uusien kanojen hankinnasta,
- on alkanut käyttämään rahojaan mihin sattuu; osti keskellä talven tuloa ruskettavaa aurinkovoidetta,
- ihan vastuuton tekemisissään, aloittaa juttuja ja jättää kesken muiden tehtäväksi ja sitten kyllä kaakattaa, miten pitäisi homma viedä loppuun,
- höpöttää, että kanat ovat vain seksiobjekteja ja vanhetessaan reidet vain paksuuntuvat ja lisäksi ne tulevat näsäviisaiksi, 
- on ärtynyt, kiihtyy pienestä ja tietää kaiken. Jos samaa mieltä, niin pärjätään, mutta jos yritetään pitää omat ajatuksemme, niin uhkaa pistää meidät lihatiskiin myyntiin,
- eikä se koskaan ole ollut näin äänekäs ja päällekäypä, tyhmähän sen sijaan on aina ollut. 


Saimi luki illalla kirjaa- kaikki oireet täsmäsivät. Se kuiskasi Rauhalle: " Meidän Hirmulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Miten me se saadaan lääkäriin, kun taudille on ominaista, että potilas ei tunne olevansa sairas, vaan on kaikkien muiden yläpuolella?" 


Rauha jäi miettimään. "Ei hätää. Nehän valitsi noilla oireilla juuri Trumpetin presidentiksi. Jospa Hirmu on pressa-ainesta. Otetaan yhteyttä Huldan avulla puoluetoimistoon ja kerrotaan, että meillä Kanalassa asuu oikea lahjakkuus. Valintaa odotellessa voidaan seurata, miten ne Amerikassa pärjäävät ja otetaan sieltä oppia."

Saimikin innostui. " Mehän voidaan tehdä sinne vaikka opintomatka ja pyytää Valkoisesta Talosta audienssia. Kyllähän Trumpetti tykkää, kun kuulee, että sillä on Kanalassa varakukko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti