sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä Kanalassa

Kanalassa on ollut kiireistä. On valmistauduttu Itsenäisyyspäivän vastaanottoon- ihan itse omassa Kanalassa. Kutsujina juhlaan ovat olleet Hirmu ja Rauha, jotka halusivat kotouttaa turvapaikkahakijakukot Suomen itsenäisyyteen. Idea oli alunperin Rauhan, mutta taitavasti perustellen se sai muutkin innostumaan. 

" Ajatelkaa nyt! Suomen ensimmäinen turvapaikkakukkovastaanotto meidän Kanalassa. Tällä päästään historian lehdille. Pistetään paljon Suomen lippuja Kanalan ympärille ja vedetään katolle riviin kansainvälisiä lippuja. Eihän me tiedetä, mistä kaikista maista meidän vieraat ovat. Ei maksa edes paljon. Vieraat ei juo kuoharia, joten pelkkä vesi riittää. Ylimääräisiä kauranjyviä löytyy ja voittaa se aina keskuksen pöperöt. Ja saataisiin siinä samalla kieliopetusta, globalisoiduttaisiin ja tuntuisihan se turvallisemmalta asua juhlan jälkeen tuttujen naapurissa." 

Hirmu jyrähti heti vastaan. " Tänne ei mitään ulkomaan pellejä tarvita. Ne vielä raiskaa teidät, kun en ehdi valvoa koko aikaa. Nuorista kukoista ja vääränvärisistä ei ole muuta kuin harmia. Ei onnistu, vaikka yleensä Rauhan ehdotukset ovat olleet parhaita"


Saimi innostui oitis ja otti Hirmun vastustuksen haasteena vastaan. " Mikä potentiaali. Ajatelkaa, että lähes olemattomin panoksin päästään historiaan. Ei ole monella Kukolla ollut näin hyvää ideaa. Itse kuulin, kun Hirmuseni unissasi kaakatit vastaanotosta. Rauha vaan nappasi ideasi, mutta kyllä minä heti tiesin, keneltä se on alunperin tullut. Meillä on niin viisas Kukko."


Hirmu jähmettyi. " Sillä ehdolla, että minun ei tarvitse pistää frakkikannuksia ja teillä on peittävät juhlavaatteet päällä. Ei sitten kananlihaa näkyvissä."


Hulda ymmärsi heti yskän ja juoksi pihavarastoon. Kaivoi sieltä esille vanhan lakanan ja leikkasi siitä ilta-asuja.
" Nyt äkkiä tytöt pukeutumaan! Kutsuvieraat jo näkyvät jonossa pitkänä letkana- tanssitaan sitten letkajenkkaa yhdessä. Ensin tästä vaatteet Hirmun ohjeen mukaan päälle!"
Esiin kääriytyi burkat kaikille kanoille. Kotouttamisvastaanotto saattoi alkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti