maanantai 23. marraskuuta 2015

Sinisiä vilkkuvaloja navetalla

Hulda juoksi pihalta sisälle Kanalaan lumisohjossa. " Meillä on nyt 10:n asteen terrorismihälytystila. Koko naapurin navetta on ympäröity sinisillä vilkkuvaloilla. Mitä ne nyt täältä syrjäkylältä etsii? En tiennyt, että poliisilla on noin paljon autoja lähetettäväksi tänne."

Rauha alkoi etsiä verkosta syytä tähän häirintään. Olihan Kanlassa vallinnut täydellinen rauha jo lähes viikon.Hirmukin oli välillä kysellyt, että mistä ne maailman mediat nyt kirjoittaa, kun mitään ei tapahdu.Belgiassa on hälytystila, Ruotsissa oli vapautettu joku epäilty ja yhtä Pariisin terroristeista ei ollut vielä tavoitettu. Miten tämä nyt tänne maaseudun menoon vaikuttaisi? Kotimaan uutisina oli lähinnä poliittista jähnäämistä, postin lakkoa ja karmeita lumituhoja. Kanalakin oli ollut lähes kaksi päivää ilman sähköä. Huldan kaikki lakkovarastot olivat pakasteessa sulaneet. Sähköyhtiö joutuu oikeiin maksamaan korvauksia.

Saimi toiminnan kanana päätti vetää saappaat jalkaan ja lähteä tiedusteluretkelle. " Tässä tarvitaan nyt uteliasta mieltä ja uskallusta. Nehän voi vaikka pidättää minut, jos eivät ketään muuta löydä, joten tule Rauha Hirmun kanssa sitten pelastamaan. Älkää laskeko Huldaa ulos. Se saa meidät kaikki pidätetyiksi lakkouhkailuillaan: lopettaa vielä poliisiltakin postin jaon. Paitsi sunnuntaisin, kun silloin se kuulema saa lisäpalkkioita."

Saimille selvisi pian piipaa-autojen syy. Poliisit näyttivät Muhin kuvaa turvakukoille. Olivat saaneet Interpolilta etsintätiedon suuren luokan huumevälittäjästä terroristien keskuudessa. Kukot puistelivat päätään. " Ei ole täällä ollut koskaan. Ei tunneta. Täytyy olla jotain muuta porukkaa." 

Saimi ei ehtinyt nokkaansa avata, kun Hirmu vetäisi sen vauhdilla takaisin ovelta. " Nyt kuule ollaan ihan hiljaa eikä sekoilla isojen kukkojen leikkeihin. Me ei tiedetä mitään, ei olla nähty ketään, eikä tunneta yhtään ulkomaalaista. Onko selvä!"

Saimi puri nokkansa yhteen. " Ei tämä tähän jää. Kohta alkavat helikopterit pörräämään, kun kansainvälinen media ryntää uutisnälkäisenä paikalle. Kyllä minä aavistin, että Muhi on suurmiesainesta. Ei se mikään terroristi ole, mutta hyvä kauppias kuten minä itsekin. Pitääpä lähteä kylälle ostoksille. Pian täällä tarvitaan mediaihmisille välipalaa ja virvokkeita. Käyn myös kauneushoitolassa. Voihan olla, että pääsen vielä kansainväliseen kuvalevitykseen. Saimi- urhea kana joulupukin maasta!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti