sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Juhlaa ilman joulua!



Kanalan joulu sujui alussa perinteiseen tapaan. Aaattopäivänä Hirmu julisti joulurauhan kaikelle siipiväelle ja korosti, että jouluna ei sitten kukaan pyöri kukkona tunkiolla vaan kaikkien kesken on rauha maassa. 

Navetan vieraskukot oli kutsuttu paikalle, mutta eivät he varmaan mitään ymmärtäneet Hirmun sepustuksesta. Joivat kyllä kohteliaasti Huldan tarjoileman glögin. Saimi oli ehdottanut, että jos samalla kaikki kanat pukeutuisivat Lucia-neidoiksi, niin syntyisi samalla vaivalla syväliisempi katsaus myös kaksikieliseen kulttuurimme. Rauha oli tiukasti kotkottanut, että se ei vetele- ei tässä vielä olla Paratiisissa eikä sikseen neitsyitäkään. Menisi nuorten kukkojen koordinaatit ihan sekaisin. 

Tilaisuuden päätteeksi kaikki söivät yhdessä joulupuuroa ja Saimille tuli manteli. Se innostui hakemaan yhtä komeata kukkopoikaa tiputanssiin ja niin koko Kanala hytkyi rytmin tahdissa. " Se on parasta rauhantyötä tämä musiikki- kaikilla on yhteinen kieli. Tosin kyllähän "Varpunen jouluaamuna" kaunista on, mutta ei se auta integroitumisessa kuten tämä villi meno."
Rauhan oli keskeytettävä Hirmun avulla tämä naapurisopu, kun Saimi alkoi jo riisua päälimmäistä puseroa kuumuudessa ja huohotti, että onpa meillä erinomainen jouluaatto- missä sitä juomaa vielä onkaan?"

Jouluaamuna ei kukaan kysellyt joulukirkkoon menosta,. Kaikki nukkuivat orrella sikeästi ja heräsivät vasta Huldan huudellessa, että meiltä unohtui eilen lahjojen jako. Kaikki paketit on vielä avaamatta. Toden totta- siellä ne olivat lattialla säkissä. Hirmu oli kokonaan unohtanut pukin tehtävänsä. Saimi lohdutti, että mehän ollaan jo aikuisia eikä sillä päivällä ole niin väliä. Lahjat ovat aina iloinen asia! 

Kaikkien paketeista löytyi villaneuleita tuleviin talvipakkasiin. Hirmulla oli pipo ja kauluri, Saimilla, Huldalla ja Rauhalla mukavat pitkät polvisukat. " Nyt tarkenee hyvin kipaista tuonne navettaan naapureita moikkaamaan. Järjestetään Tapanin retki ja mennään näyttämään, mitä saatiin. Voitaisiin vaikka ottaa tanssikin uusiksi." Rauha palautti väen maan pinnalle. "Ei muslimikukot vietä joulua eikä ymmärrä meidän juhlista. Ei nyt korosteta näitä kulttuurieroja; annetaan kaikkien elää tavallaan." 

Saimi oli jo polulla puolivälissä menossa. " Aina kannattaa juhlia, kun on aihetta. Tärkeintähän on yhteinen ilo! Alkakaa tulla. Meillä on nyt tämmöinen toisenlainen globaali joulujuhla ilman joulua! Hop. Hop!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti