perjantai 1. tammikuuta 2016

Kanala Presidentin asialla!

" Kyllä oli Presidentillä hieno puhe, ihan kuin omasta nokastani, jos vain saisin tilaisuuden kertoa, miten asiat ovat ", kotkotti Saimi ääni väristen ja silmäkulmaansa pyyhkien. " Se on kuulkaas nyt niin, että kyllä meidän Kanalassakin pitää tehdä kaikkemme, että nyt uutena vuotena asiat kehittyvät Presidentin mielen mukaiseen suuntaan. Mitä jos jokainen lupaisi jotakin, jolla on mukana viemässä kapulaa eteenpäin ja puhaltamassa yhteiseen hiileen? Minä lupaan pitää yllä hyvää mieltä kaikkien kesken, en puhu kenestäkään pahaa ja keksin uusia ratkaisuja ja avauksia syntyneisiin ongelmiin."
" Helppoahan sinun on tuo luvata, kun koko ajan touhotat muutenkin sotkien kaikkien asiat mukamas yrittäen olla avuksi. Lupaa edes yksi konkreettinen asia, minkä teet eri tavalla kuin ennen ja muutat omaa toimintaasi, niin että meidän muiden elämä oikeasti helpottuu eikä vain omissa kuvitelmissasi", Hulda puhisi. " Minä voin luvata, että Siipiliitto ei lakkoile tänä vuonna, jos minusta tulee puheenjohtaja. Presidentin kannattaisi tukea minua ja maksaa vähän oikeille tahoille tämän lupauksen toteutumiseksi. Ja jos olisi pakko lakkoilla, niin sanoisimme vain, että nyt on lakko, mutta me hoidamme talkoohengessä omat yhteiset velvoitteet lakon aikanakin; siis kehitämme eräänlaisen leikkilakkokonseptin!"
Rauha oli mietteliäs. Sitä oli koskettanut erityisesti Presidentin mielipide Suomen talouden kantokyvystä ja avun kohdentamisesta sitä todella tarvitseville. Naapurinavetan kukot eivät tähän sapluunaan oikein sopineet. Olivat Rauhan mielestä tulleet tilanteen auetessa katsomaan, pitivätkö huhupuheet kaikista eduista paikkansa. Monihan oli jo lähtenyt omin rahoin paluumatkalle. " Minä yritän vaikuttaa siihen, että motivoin naapureita palaamaan kotimaahansa omin avuin, niin navettaan syntyy tilaa oikeille syyrialaisille pakolaisille. Minulla on paljon faktatietoja, kuinka edut ovat pienenemässä ja parempia vaihtoehtoja alkaa löytyä muualta. Taidan painattaa oikein esitteen jaettavaksi muihinkin turvapaikkakeskuksiin. Lisäksi voisimme pitää huolen, ettei naapuriimme kukaan pääse heittämään polttopulloja. Hirmu voisi luvata organisoida partiovuorot!"
Saimi oli ottanut nokkaansa Huldan nälväisystä. " Vai että pitäisi olla oikein rautalangasta väännetty esimerkki! No olkoon. Minä ryhdyn Presidentin Kanaksi ja valvon, että Kanalassa kaikki toiminta kuvastaa puheen arvomaailmaa. Pistän vuoden loppupuolella raportin toiminnastamme Presidentin kansliaan ja ihme on, jos ei meille satele kutsuja Linnan juhliin tänä vuonna! Konkreettinen lupaukseni: Kutsu Linnaan! Se on suoraa puhetta!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti