maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kuka saa itkeä?

Kanalalalla on ollut kiirettä monella rintamalla. Saimi riehui Lappeenrannassa, mutta tuloksista päätellen taktiikka ei tällä kertaa purrut, vaan äänestystulos oli ennakkojunttauksen mukainen. Ehkä Saimilla ei ollut noroa, vaan ruokamyrkytys.

Hulda katsoi kaikki illat jalkapalloa Rauhan kanssa. Orrelta kuului huutoja tyyliin: tulkaa pois, siellä on peli; senkin näyttelijä, mene Hollywoodiin: tuomarit maitojunaan: mene äitisi luo, niin pyyhkii nenän …. 

Hirmu oli hankkinut itselleen kuulosuojat ja nuokkui alistuneena takanurkassa. Jalkapallo oli sille arvoitus. Miten aikuiset äijät viitsivät juosta pallon perässä. Toista on formulat: kovaa ja armotonta. Hirmu oli ajoissa varannut television aika-ajojen ja loppukilpailun ajaksi omaan käyttöönsä. Tosin hintana oli, että se hoitaa siivoukset pari viikkoa. Pakko myöntää, että Hulda oli kova käpy neuvottelijana.

Saimikin palasi matkoiltaan. Kertoi kaikki vaiheet puheenjohtajaäänestyksestä. Tosin ketään ei enää kiinnostanut menneen talven lumet. Rauha yritti kysellä, että miten ne ministeripaikat aiotaan jakaa- oliko sisäpiiritietoa?

Saimi huohotti, että vaikeaksi menee. Kun on otettava huomioon sukupuoli, maantiede, äänimäärä  ja yleinen kelvollisuus, niin ei ole helppoa valitsijoilla. ”Nyt on selvästi trendi, että isot äijät itkevät julkisesti. Pääministeri itki, eroava puheenjohtaja itki, entinen puolustusministeri itki. Yhdessä mediapäivässä kolme leuan väpättäjää. Onko kukaan kuullut, että Putin olisi itkenyt? Tai Merkel? Huomenna varmaan mediassa on isot otsakkeet: Suomen päättäjät itkupillejä! Tunteet pinnassa, asiat hoitamatta! Stressinsietokyky olematon! Voiko näihin luottaa, kun kriisi iskee? ”

” Tässä näkee tasa-arvon todellisen tilan. Ei kukaan kirjoita noita otsakkeita.  Sen sijaan suitsutetaan. Sehän on hienoa, kun mies itkee. Osoittaa tunteitaan. Näkee, että ovat ihan tavallisia ihmisiä. Hienoa ja empaattista. Jos olisivat olleet naisia, niin mikä sanailu siitä olisi syntynyt. Takaisin hellan ääreen! Ei kestänyt vastuuta. Ei kypsä päätöksentekoon! Kiintiönainen! ”


Rauha ymmärsi Saimin tuohtumuksen. Ihan totta. Siellähän nainen hävisi puheenjohtajavaaleissa. Ei itkenyt, mutta mainoksessahan olikin, että ” mies paikallaan”. Selvää ministeriainesta. Itkukiintiö on hallituksessa täynnä. Ei sinne voida enää miehiä lisätä.  Saimi paljasti. ” Sitähän minä sille valitulle puheenjohtajalle kotkotin suoraan korvaan. ” Nyt on hyvä nainen tarjolla rahaministeriksi, ei itke.” 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti