lauantai 18. kesäkuuta 2016

Loman tarpeessa!

Hirmu naulasi sateen keskellä kurassa seisten Kanalan oveen julisteen: Kesälomalla: ei vastaanottoa. Saimi hyökkäsi sisään kysellen " Hei mihin me menemme lomalle? Olihan se nyt Rooman vuoro?" 

" Ei pidä Saimi levitellä harhakuvia. Me aloitamme nyt loman ja olemme täällä orrella kaikki päivät ja torkumme. Siitä tulee niin levännyt ja rento olo eikä kulu rahaa! Saavat ihmiset esimakua, millainen synkkä paikka maailma olisi ilman meitä siipieläimiä. Voi jopa ruoka muuttua maittavammaksi. Olen lukenut joistain chian siemenistä, jotka parantavat elämän laatua. Kuunnellaan päivät sateen ropinaa. Kyllä loma on ihanaa."


Tytöt vaihtoivat nopeasti katseita. Taktiikan vaihto. Hirmun lomaunelma ei oikein osunut.
Hulda aloitti. " Yleissitovuus velvoittaa meidät pääsemään loman aikana ulos aurinkoon yhteensä 20 päivänä ja jos silloin sataa, njin lisätään loma-aikaa viidellä päivällä ja tuplataan lomaltapaluuraha niille, jotka ovat suorittaneet ulkoiluvelvoitteensa. Meidän Liitto on taannut, että kaikilla on mahdollisuus riittävään D-vitamiinikertymään. Sinä et voi Hirmu paikallisesti sopia mitään muuta tai me viemme asian oikeuteen." 


Tässä kohtaan Hulda tiesi saavansa Rauhan ja Saimin jakamattoman tuen.


Saimi havahtui innovoimaan. " Varmaan olisi luvallista, että sinä jäät tänne orrelle ja me saamme myös sinun osuutesi lomakorvauksesta. Matkailtuamme auringossa tuomme sinulle mukanamme tuliaisiksi D-vitamiinikapseleita. Jos sovimme keskenämme paikallisesti näin, että meille sinun lomarahasi ja sinulle kotirauha, niin emmeköhän me jotain keksi. Onhan se sinulle paljon mukavampaa oleilla täällä tilavasti ilman että me pyörimme jaloissa. Saat syödä kaiken lisäksi ruoka-annoksemme."


Saimin ja Rauhan pyörittäessä Hirmua kuin Stockmannin pyöröovissa, Rauha surffasi ja löysi äkkilähdön illaksi. " Äkkiä nyt hammasharjoja pakkaamaan. Muutaman tunnin kuluttua olemme auringossa. On tosi edullinen matka. Viiden tähden luksusmajoitus."


Saimi tottuneena maailmanmatkaajan kaivoi kartan esille. Yhdessä tutkittiin, missä aamulla herätään. " On siellä kuumat paikat. Ja varmasti mielenkiintoista historiaa katsottavaksi. Eikä kerrota kenellekään, mihin mennään. Ollaan ja hurvitellaan! "
Hasta la vista- Hirmu, nauti elämästä! Palataan, jos muistetaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti