keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Saimi Noro

Saimi oli ollut jo viikon ajan liikkeellä epämääräisinä aikoina. Rauhalle oli jättänyt kätköstään muutaman munan laitettavaksi päivittäin laatikkoon, jotteivat ihmiset hermostuisi ja miettisi, kenestä pitää tehdä seuraavaksi kanapaistia. Rauha yritti kysellä Saimin menoista, mutta sen nokka pysyi tällä kertaa tiukasti kiinni. Väsyneeltä se näytti raahautuessaan välillä orrelle nukkumaan. 

Huldaa poissaolot alkoivat kiinnostaa. Nyt sillä oli aikaa, kun hallituksen kanssa sopimus oli tehty ja tulevaisuus Liiton puheenjohtajana oli pelastettu. Ensin se kyseli Hirmula, oliko se antanut Saimille lomapäiviä ja miksi ei muille - ei tässä Kanalassa mitään henkilökohtaisia suosikkeja pidetä. Hirmu näytti vaan tyytyväiseltä. Olihan Kanalassa vähemmän kotkotusta, kun Saimi ei ollut yllyttämässä porukkaa milloin minkin asian ihmettelyyn. Saisi pysyä ihan vapaasti omilla poluillaan. 


Kun epätietoisuus oli suurimmillaan, niin Saimi pyrähti ovesta suoraan orrelle ihan vihreänä kasvoistaan.


" Nyt on joku kamala tauti iskenyt. Ihan kun olisin syönyt jotain sopimatonta. Mikään ei pysy sisällä. Hyvä kun laivalta selvisin tänne kotiin."


" Missä olet oikein vipeltänyt, kyseli Rauha. Oletko kuullut, että joillakin laivoilla ovat virukset riehuneet matkustajien kimpussa? Et kai ole ollut risteilyillä?"


" Töissä olen käynyt. Ihan vaan meille kaikille yhteisiä lomarahoja tienaamassa. Ajattelin, että lähdettäisiin kesällä kaikki sisaret Roomaan, ikuiseen kaupunkiin. Jospa meistäkin sen voimalla tulisi ikuisia. Jätetään Hirmu tänne kotivahdiksi vanhenemaan."


" Laivoilla olen kiertänyt työkeikalla. Minähän osaan sekoitella mainioita cocktaileja suuren maailman tyyliin. Tosin menekki ei ole ollut kovin hyvä ja laivayhtiö lopetti työni. Höpisivät jotain, että asiakkaat saavat juomistani jonkun Noron. Kukahan se on? - tiedätkö Rauha?"


Hulda putosi orrelta. " Nyt toit siis sen Noron tänne - äkkiä pakkaat laukkusi ja matkustat Lappeenrantaan. Siellähän ovat puheenjohtajavaalit Kykypuolueella. Nukut vain yön yli, parannat itsesi ja sitten matkaan! Saadaan avullasi vielä gallupluvut uusiksi ja oma kananjalkamme maan politiikkaan ! Tiedä vaikka valitsisivat sinusta puheenjohtajan, kun muut ehdokkaat pysyvät koko ajan vessassa valintapuheiden ajan." 


Rauha syöksyi paikalle käsidesin kanssa. Nyt putsataan Kanalasta pöpöt pois ja pistetään Saimi esiintymiskuntoon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti