keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kypsä kana!

" Nyt olen kyllä ihan kypsää kanaa", huokasi Saimi otsa kurtussa ja tuima ilme kasvoillaan. " Mikä näihin päättäjiin on mennyt. Erehdyin katsomaan uutisia ja siellä ne valittelivat, että neuvotteluaikataulu on tiukka ja tulokset vielä levällään. Häh, vuoden ne on jo vääntäneet. Huldakin on istunut enemmän neuvotteluissa kuin munimassa. Kyllä siinä saadaan bruttokansantuote laskuun. Kaikilla karmeat palkat ja sanamuodoista ja desimaalipilkun väärästä puolesta on vain vängättävä. Kukaan ei ole kiinnostunut, miten meillä kukoilla ja kanoilla menee oikeasti tai mitä me haluamme. Tulevaisuutta kohti menevät selkä edellä kaikki jarrut päällä. Ja sisko on mukana samassa porukassa. En kyllä kehtaa nukkua samalla orrella niin tolkuttoman tyypin kanssa.!"

Harvoin Saimi synkkään yksinpuheluun intoutui ja Rauha yritti tarkistaa, onko sillä kuumetta vai mitä se mesoaa. Tosin Rauhakin oli ihmetellyt, että kuinka ulkona kaikki neuvottelutahot oikein ovat elävästä elämästä. Indeksit ja faktat syöksyvät jyrkästi alaspäin rahojen riittävyyden osalta ja koipea väännetään muutaman minuutin lisäämisestä munintapesässä istumiseen.


Hulda oli televisiouutisissa kotkottanut, että hirvittävää riistoa työnantaja nyt yrittää. Me emme suostu, ellei samalla saada hyvistystä. Tai voidaan suostua muutamaksi kuukaudeksi, mutta ei pidä kurkotella taivaita puhumalla pysyvyydestä. Vain minun ruumiini yli", se ehti kaakattaa toimittajalle ennenkuin katkaisivat lähetyksen. Huldalla jo heltta heilui kiihkeästi ja höyheniä lensi kameran linssiin saakka. 


" Minä peruutan puheenjohtajakampanjani tähän. Kerää Rauha rintanapit äkkiä takaisin. Niin hullu en ole, että täysijärkisenä menisin noiden kanssa samoihin vääntöihin. Eihän siellä ole järjenkäyttö edes sallittu. Sinunkaan Rauha faktoja ne ei hyväksyisi, vaan vääntäisivät kaiken omien etujensa mukaiseksi. Nämä ajavat ymmärtämättään koko maan konkurssiin", henkäisi Saimi kiihtyneenä.


Hulda tulvahti hikisenä sisään ovesta. " On ollut kovaa, mutta saatiin meidän Liiton puitteissa sovituksi. Muutama kukko jäi vielä jälkilöylyihin. Nyt meillä on hallitus taskussa ja työnantaja hiljaisena. Näytettiin kaapin paikka ja mistä vihainen kana pissii. Sinne ne jäi miettimään sanamuotoja medialle, miten kaikki saavuttivat hienon neuvottelutuloksen ja osoittivat kuinka hyvin järjestelmä toimii. Kyllä se tytöt on niin, että kyllä yksi ovela kana kepittää hitaat kukot pyöröovissa mennen tullen."


Saimi tyytyi sanomaan " Sieltähän tämä tuleva konkurssipesän hoitaja saapui paikalle ihan henkilökohtaisesti. Ota Rauha kätköstäni kuohuviinipullo, niin otetaan siskon kunniaksi maljat menetetylle Kanalan tulevaisuudelle"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti