maanantai 24. lokakuuta 2016

Saimi haluaa pois!

”Kyllä on maailma mennyt kummaksi. Ei enää tiedä, mihin uskaltaisi mennä syyslomalle. Merillä pörrää savuavia sotalaivoja. Ilmassa hävittäjät sekoilevat maarajoissa ja bongailevat matkustajakoneita. Terroristit kyttäilevät pommit taskussa missä tahansa ostoskeskuksissa. Välimerellä tungeksii uppoavia veneitä täynnä lapsia. Aleppossa on kohta kaikki pommitettu kuoliaaksi. Mikä maailmaa oikein vaivaa. Ennen oli kaikki paremmin!” Saimi availi Kanalassa ääntään.

”Rauhoitu nyt. Meillä on täällä kotosalla kaikki hyvin. Ei tarvitse lähteä mihinkään seikkailemaan. Kanalassa paras! Kaamos alkaa ja ihanat hämärät tulevat. Ei erota päivää yöstä. Saa torkkua rauhassa.” Hirmu halusi selvästi itselleen lisää aikaa aamu-unille. ” Huldakaan ei ole koko aikaa juossut neuvotteluissa, vaan on ollut ihan normaalina kanana munimassa ja unohtanut laskea, että työaikaminuutit ovat ojennuksessa.”


” Kyllä se on kukkona hyvä kaakattaa! Oletko huomannut, että naiset olisivat ihmistenkään keskuudessa mukana tässä uhoilussa? Kukot ne kaikissa roduissa haluavat aina välillä kisata, kellä on suurimmat työkalut. Mitä se muutakaan on, että jättitukialus savuttaa kuin keskitysleirin polttouuni? Koko ajan ajaa savuverhon peitossa, ettei kukaan pysty laskemaan aseiden määrää. Ihme, ettei Greenpeace ole pyörimässä paatillaan ympärillä. Eikö laivoilta vaadita ympäristönormit täyttävää koneistusta. Kaikenlaisia rikkipesureita pitää olla matkustajalaivoissakin, ettei ilma pilaannu. Miksi sotalaivojen kohdalla ei kukaan hermostu saastutuksesta? Onko eri säännöt uhoilijoille? ”


” Ja mitä se tämä Suomen puolueettomuus oikein on olevinaan? Sotaharjoituksia Naton kanssa ilmassa ja merellä. Ei tiedä, milloin metsästä ryntää ukkoja aseet tanassa. Jos kerran halutaan olla puolueettomia ja kaiken ulkopuolella, niin eikö silloin pitäisi pitää harjoituksia myös Venäjän kanssa? Ei tarvitsisi niidenkään lähteä Välimerelle saakka hakemaan harjoitusmaastoja. Yhdessä voisimme muutaman päivän ryntäillä pitkin rantoja niidenkin kanssa. Ja moottoriteiden laskeutumisalueetkin tulisi samalla tarkistettua. Eikö se ole oikeata puolueettomuutta, että ollaan kamuja kaikkien kanssa ja vihollinen voi tulla mistä vain? Saimi jatkoi yksinpuheluaan ja kummasteluaan, mihin Hulda ja Rauha katsoivat parhaaksi olla osallistumatta”


” Maan päällä vallitsee pahojen voimien karnevaalit. Yksinvaltiaat voimissaan, fasismi nousussa, ääriliikkeitä vasemmalla ja oikealla. Kukaan ei halua olla kenenkään kaveri. Te haluatte vaan Kanalassa sulkea silmänne todellisuudelta ja näperrellä arkisten ja turvallisten pikkuaskareiden parissa. Minä lähden kysymään siltä Virginin pomolta, paljonko maksaa lomamatka avaruuteen. Siellä sitten kaukana katselisin tätä tivolia!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti