sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Lunta tupaan!

Rauha oli seurannut säätiedotuksia ja uskoi, että huomenna talvi alkaa. " Lunta tulee taivaan täydeltä. Onko Kanalassamme varauduttu säämuutokseen? Monta kuukautta saadaan olla täällä sisällä pimeässa eikä päästä ulos. Kaamosmasennus uhkaa. Onko vitamiinipurkit täytetty? "

Saimi huomasi, että joka vuosi talvi tulee yhtä yllättäen. Hänelläkin olivat kaulaliinat ja talvivaatteet vielä komerossa. Hirmu näytti käyttävän vielä kesäshortseja ja Huldalla oli edelleen jalassaan Siipiliiton kesäleirillä palkinnoksi saamansa nilkkarenkaat. Ulkona oli vesiastia jäätymässä eikä kukaan ollut hakenut lumilapiota oven viereen.


" Miten tuo talvi joka kerta pääsee yllättämään. Huomenna sitten kaikki yskivät koivet jäykkinä. Munat jäätyvät pesään. Kanala peittyy lumeen. Hypotermia uhkaa. Lähitieltä kuunnellaan jarrujen kirskuntaa, kun kesärenkaiset ihmiset kiirehtivät töihinsä. Miten me ollaan yhtä tyhmiä kuin ihmiset? Kaikki taitavat odottaa ilmastonmuutosta, että nämäkin kairat olisivat läpi vuoden sulia ja vihreitä. 


Nyt ryhdytään varautumaan lumettomiin vuosiin ja pistetään rahoiksi. Tulevaisuudessa tulee olemaan pulaa lumesta ja jäästä. Kyllä niillä varmaan jotain käyttöä ja kysyntää on, vaikka heti en keksi. Hirmu olisi saatava innostumaan työn touhuun. Kaira ja lapio käteen ja lunta varastoihin. Voidaan Kanalakin täyttää lumella. Olen lukenut, että sen sisälle on tosi lämmintä kaivautua. 


Muutetaan tämä pakollinen paha hyödyksi. Eikö Rauha ihmiset puhu jostain paradigman muutoksesta, jolla asiat tulevat uuteen valoon. Säilötään me lunta tuleviin tarpeisiin ja varaudutaan ilmastonmuutokseen - ja siinä sivussa tehdään pieni tili. Hirmu, alahan heräillä- minulla olisi sinulle hyvä kuntosaliratkaisu ihan ilmaiseksi. Välineet löytyy varastosta. Ja maapallo pelastuu..."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti