sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Ne kaappasi meidän tervehdyksen!

Rauha huomasi, että aiemmin laitettu pääsiäistervehdys kavereille oli hävinnyt naamakirjan sivulta. Ei missään mitään jälkeä. Ensin se epäili, että Hirmu oli käynyt sensuroimassa, mutta muisti, ettei kellään ole uutta sivun salasanaa. Oli ollut pakko vaihtaa, kun Saimi yhtenä päivänä höpötti, että sivustolle tarvitaan lisää tykkääjiä ja hän antaa uusille kävijöille arvontaan kultamunan. Kun Rauha kyseli, mistä semmoinen taiotaan, kun ei edes kultajyvää ole koskaan nähty, niin Saimi " Kohta on aprillipäivä ja pidetään silloin arvonta! Ei meitä kukaan voi syyttää, jos itse on tyhmä."

Hulda kyseli, että kuka muistaa, mitä siellä tekstissä oikein luki. Se oli Siipiliiton kokouksessa kuullut, että verkkovakoilua on kaikkialla. Liitolta yrittivät kaapata tiedostoista tes-laskelmia. Jäljet johtivat ihan selvästi Etelärannassa olevaan ip-osoitteeseen. Olivat niin tyhmiä, että jättivät kynnenjälkensä.


Saimi muisti lisänneensä tervehdykseen sanan panosvyö, olihan samana päivänä tapahtunut Belgiassa terroristiteko. " Minusta on hyvä, että me kanat seuraamme aikaamme ja hengitämme ajan henkeä. Panosvyö sopi hyvin tervehdykseen, alkaahan se p-kirjaimella kuten pääsiäinen."
Nyt Rauhakin muisti, että Saimi oli kirjoittanut jotakin, että Kanala voisi perustaa pihapiiriinsä pääsiäismaan, konseptin voisi kansainvälistää franschising-sopimuksin ja näin kasvaisi maailmassa ilo ja yhteinen tekeminen- eikä olisi enää kiinnostusta kannella panosvöitä.


Siinä se oli. Tietysti verkossa oli seuranta päällä ja NSA:n, Mossadin ja Interpolin tietokoneet olivat etsineet terroristikytkentöjä kiihkeästi kaikilta suunnilta kaikilla kielillä. Kanalan sivu oli jäänyt seulaan ja poistettu automaattisesti. Olisihan se voinut sisältää salaviestin jollekin nukkuvalle solulle. Rauha kaakatti posket punaisina: " Nyt et Saimi enää kirjoittele omiasi. Saadaan vielä SUPO tutkimaan kotiamme. Miten sitten selitetään, että me vaan ihan vahingossa kirjoiteltiin terroristisanoja?"


Saimi ryntäsi tietokoneen ääreen tiputtaen Rauhan pois orsipaikalta. " Voi, nythän sinä Rauha keksit keinon, millä saadaan valokiilat maailmasta kohdistumaan meille. Kyllä siitä aina ruoka paranee. Minä nyt pistän tänne semmoisia kuin pommi, ohje, solu, Ali, panos - eiköhän tämä riitä. Jos nyt pääsiäistervehdys häviää bittiavaruuteen, niin tiedetään, että tietoturvaohjelmamme vuotaa ja vaaditaan ohjelmistotalolta korvauksia. Ei tämmöinen peli vetele, että viattomia kanoja vainotaan. Ja jos tänne joku tule kyselemään ja vie meidät jalkaraudoissa vankilaan, niin matkailu avartaa! Voidaan kaupan päälle kertoa niille, miten oikeat rosvot löydetään. Onhan minulla vielä Muhin osoite tallella."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti