perjantai 4. maaliskuuta 2016

Onks järkee?

Rauha ihmetteli lehtiä lukiessaan Huldalle, että miten on mahdollista, että kaikkien neuvottelujen ja pitkien iltojen jälkeen ollaan taas työmarkkinoilla lähtötilanteessa. " Ensin te laaditte sopimuksen keskusjärjestötasolla ja sitten äänestätte sen nurin liittotasolla. Miksi en löydä tästä mitään logiikkaa? "

"Asiahan on selvä kuin pläkki. Keskusjärjestöhän laatii vain suosituksia liitoille, missä kuunnellaan kentän mielipide suosituksesta. Meillä ay-liikkeessä demokratia on voimissaan ja jokaisen ääni ratkaisee. Nyt vain kävi niin, että vaikka yhteistä tahtotilaa jonkin verran löytyi, niin monen liiton jäsenille suosituksen sisältö oli ylittämätön. Eihän me johdossa voida sellaista etukäteen tietää. Siksihän on äänestykset!" 


Saimi heräsi päiväuniltaan kuullessaan Huldan perustelut. " Jos minä jotakin ymmärrän, niin kotimarkkinoista elävät liitot eivät hyväksyneet hommaa ja kilpailussa elävät vientialat ovat halukkaita hyväksymään suosituksen. Viennistä Suomen talous on kiinni. Jos se ei vedä, niin ei kotimarkkinatkaan voi hyvin. Ei voida ostaa ulkomailta kuin velaksi ja silloin ei ole varaa ostaa kuin pakolliset asiat. Loppuu kuulkaa kaupoista tavarat, mitä PAM:n jäsenet myyvät. Ei pystytä tavarapulassa rakentamaan ja kun työttömyys nousee, niin kyllä elintarvikkeetkin jäävät kaupan hyllyyn. Eletään sitten pelkillä jyvillä, ne keillä niitä on. Lähdenkin tästä tarkistamaan varastot, mutta kyllä me Hulda muistetaan, kuka tämän tulevaisuuden aiheutti. Onneksi minulla on noita kansainvälisiä tuttavuuksia matkailun kautta. Otan Rauhan mukaan muuttomatkalle; sinä voit Hulda pysyä kielitaidottomana Kanalassa jakamassa jyviä Hirmun kanssa. Kait osaat sentään laskea, ettei Hirmu vie kaikkia?"


Rauha pyöritteli päätään. " Kyllä minä ihmettelen, että hylkäämisen perusteissa esim sanotaan, ettei liitto luota maan hallitukseen eikä työnantajiin. Koska näistä asioista on alettu työsuhdeasioina äänestämään? Kyllä olen uskonut, että eduskunnan tulee luottaa hallitukseen. Miten osoittamalla epäluottamusta työnantajiin uskotaan näiden haluavan jatkossa luoda työpaikkoja Suomeen? Ei omistajan rahoja rajat rajoita. Työpaikat menevät muualle ja työntekijätkin, siltä osin kun osaaminen riittää. Loput liittojen jäsenistä jäävät sitten nostamaan pienenevää työttömyyskorvausta, eikä niihinkään ole varaa pitkässä juoksussa." 


" Kyllä sinä Hulda porukkasi kanssa pistät mieron tielle koko Suomen kansan ja sen kanat! Tuhkaperunoita joudutaan syömään. Muistetaan sitten muistokirjoituksessasi. Enpä olisi uskonut, että meidän Hulda ajaa koko keskitetyn järjestelmän nurin. Valta on joka tapauksessa eduskunnassa ja hallituksella. Kuuleeko kukaan?"
Saimi jäi huhuilemaan orrelleen ja Hulda teki näyttävän ohimarssin ulos pihalle puhisten mennessään: " Jonkun on joskus ylitettävä odotukset ja näytettävä, missä kaappi seisoo!!!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti