maanantai 29. helmikuuta 2016

Siipiliitto rules!



Kanalan hyllyyn ilmaantui muutama kuohuviinipullo. Hulda oli napannut ne mukaan Yhteiskuntasopimusneuvottelujen jatkoilta. " Meillä Siipiliitossa olin tunnelma korkealla. Sopimukseen tuli kaikki, mitä haluttiin ja paikallinen sopiminenkin saatiin peukalomme alle ihan heittämällä. Kannatti juhlia ja ihan kaikkia pulloja ei edes jaksettu korkata. Sanoin, että tuon meille tänne Kanalaan, niin kenttäkin hyötyy aikaansaannoksistamme." 

Rauha ehätti kyselemään ymmärtäneensä tv-uutisista, että Siipiliiton edustajat valittivat haastattelussa. Työnantajat rankaisivat: työaika pitenee, palkankorotuksia ei tehdä ja kriisitilanteissa työnantaja voi jopa laskea palkkoja. Etelärannan diktatuuri vei taas viimeisenkin sulan kanan pyrstöstä.
" Yrittäkää nyt ymmärtää, että neuvottelutaktiikkaan kuuluu erilaisia korostuksia, jotta turvataan sopimuksen vahvistaminen. Ei silloin pidä julkisesti iloita saavutetuista voitoista. Ei kaikki ole, miltä näyttää.Pakkolait saatiin estetyksi, eikä paljoa menetetty. "

Saimi innostui vääntämään Huldan kanssa. " Nythän Suomen talous sakkaa, velka kasvaa vauhdilla, markkinoita menetetään pysyvästi. Tuottavuus ja kilpailukyky on menetetty. Kaikkien hälytyskellojen pitäisi soida. Hallitus haastoi kaikkia osapuolia yhteisiin talkoisiin Suomen pelastamiseksi. Minä olen ottanut haasteen vastaan ja munin pari munaa viikossa enemmän ihan talkoohengessä. Ja te näpertelette Liitossa desimaalipilkun väärällä puolella tarkoituksella jähnäten, ettei tarvitsisi itse luopua mistään. Katsotte vain oman jäsenistönne etua. Viis Suomen edusta. Maanpetturuudesta joutaisitte syytteeseen. Minusta pakkolait olisivat olleet aidon muutoksen tie, mutta miten niitä voi säätää, kun heti on lakkouhkaukset pöydässä ja talouden pyörät ollaan valmiita seisauttamaan." 

Hulda hyppäsi orrelta ja tempaisi kuohuviinilasin Saimin kädestä. " Mitä sinä tässä maljoja nostat, kun kaikkea aikaansaamaamme hyvää vastustat. Hae vaan vettä kaivosta ja muistele mitä kaikkea hyvää Siipiliiton ansiosta olet saanut. Enpä olisi uskonut, että ihan oma sisar loukkaa työtämme tällä tavalla. Ei ole meidän vika, että hallitus on otteessamme. Me vain ollaan niin hyviä!"

" Lyhyeksi jää hyötynne. Työnantajat nopeuttavat automaatiota saadakseen tuottavuuden nousuun. Tällä sopimuskaudella nähdään meidänkin Kanalassa robottikanat. Aiotko Hulda saada ne jäseneksi? Meiltä tässä muninta loppuu. " Saimin kotkotus kulki jo falsetissa. Rauha ryhtyi etsimään verkosta, miltä robottikana näyttäisi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti