keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Saimissa on munaa!

Rauha kyseli Saimilta, että koska tämä aloittaa puheenjohtajakampanjansa Oikean Puolueen johtoon. Kaksi kukkoa jo kovasti kilpailee paikasta auringossa ja ei silloin pelkkä kisaan ilmoittautuminen auta. On markkinoitava omaa erinomaisuuttaan muillekin kuin Kanalan väelle.

Saimi vaikutti hämmästyneeltä. " Miten niin ei auta? Minä olen paljon kauniimpi kun nuo käppyrät ja osaamista ei voi verrata edes noihin kukkoihin. Olen kiertänyt maailmaa, tunnen henkilökohtaisesti robotteja- tulevaisuuden tekijöitä, olen seurustellut maahanmuuttoasiantuntijoiden kanssa sekä osaan johtaa isoja massoja etenkin viihdeestradeilla. "


Rauha ei hellittänyt. " Mikä on suunta, mihin sinä haluat johtaa puoluetta, tavoitteet puheenjohtajakaudelle ja keinot sekä teot, joilla puolue etenee kohti uutta suuntaa. Sinun pitää tehdä oma ohjelmanjulistus!"


" Miksi minun? Eihän noilla kukoillakaan ole mitään linjanvetoa. Hokevat vain, että samoilla linjoilla mennään. Kaksi puhuvaa päätä, joita ei erota toisistaan kuin hampaiden asennosta."


Rauha huokasi. " Katsos kun sinä olet haastaja, etkä vapaamuurariveli. Sinun on erottauduttava joukosta ja säteiltävä ylivoimaista houkuttavaa tulevaisuuskuvaa, mitä kukaan valitsijoista ei voi vastustaa."


Nyt Saimi tuntui ymmärtävän. " Olisit heti sanonut. Helppo nakki! Minulla on kirkas ohjelma. Kirjoita nyt pikaisesti se ylös ennenkuin unohdan.


" Valitse Saimi Kana- kaikkien ystävä! Luomme maan, missä arvoina yhteinen hyvä, yhteisvastuu ja toisten tukeminen. Meidän maassamme vapaa kukko ja kana ovat tärkeämpiä kuin raha ja vallan hierarkiat. Pistetään asiat sopien kuntoon, poistetaan syyt lakkoihin, pidetään huolta heikommista, hankitaan osaamista tulevaisuuden haasteisiin, tehdään älykkäitä robotteja auttamaan työnteossa. Ansaitut rahat jaetaan tekojen suhteessa kaikille." Siinä ohjelmani ja sen seurauksena kaikki maailman valtiot tahtovat liittyä osavaltioksemme, sodat loppuvat ja maailma pelastuu kun voidaan käyttää resurssit ilmastontorjuntaan ja muihin oikeisiin asioihin ", kiihtyi Saimi maalailemaan.


Saimi katsoi Rauhan ilmettä ja kuiskasi. " Tämä tietty merkitsee, että lopetetaan kaikki nykypuolueet ja työelämän järjestöt, kansallistetaan pankit jne. Mutta parempi, etteivät Hulda ja Hirmu vielä menetä yöuniaan."


"Olisiko sopiva ja naseva slogan tälle menestykselle.... Saimissa on munaa. Mehän voimme ystäviltä kerätä 600 kananmunaa ja jokainen valitsija saa puoluekokouksessa oman näin leimatun aamuevään. Katsos kukot ei osaa vielä munia, niin voidaan antaa myös näille muille kilpakumppaneille.Arvelisin, että mediahiljaisuudesta huolimatta saamme näillä eväillä äänivyöryn. Ja jos ei, niin voimme sanoa, että tyhmiä kukkoja näyttää edelleen pyörivän nurkissa!", lopetti Saimi pitkän yksinpuhelunsa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti