maanantai 2. toukokuuta 2016

Kanalan Nato-keskustelu alkaa nyt!

" Mitä mietä me Kanalassa olemme Natosta" - kysyi Saimi toivuttuaan Vappujuhlien hilpeästä menosta. Kämpissä oli aamuyön tunteina pöytäseurue ryhtynyt käymään Nato-keskustelua ja äänestys asiasta oli päätynyt ratkaisemattomaan. " Eikös tämä nyt ole selvä kuin pläkki, että Natoon mennään; en minä ymmärrä tämmöistä jahkailua."

Hulda säpsähti päiväunilta. " Missä ne panssarit tulevat? Joko ne kääntyvät pihaan? Lähdetään äkkiä piilopirttiin, ennekuin kypärämiehet ryntäävät sisälle, iskevät meidät lattiaan ja pistävät vesikidutukseen! "


Rauha ravisteli Huldaa hereille. " Älä nyt höpsi. Noin tapahtuu vain elokuvissa. Ei täällä mitään hätää ole. Saimi vain kyseli, että onko meillä omaa Nato-mielipidettä."


" Huh, huh! Mikä painajaismainen ajatus. Kanala Naton jäsen- vain minun ruumiini yli. Nato on kuin kato, menee sato, jää tyhjä lato", sanaili Hirmu.


Nyt kun keskustelu oli avattu, ei sitä saanut takaisin pulloon. Hulda kotkotti ääni väpättäen.           " Meidän liiton jäsenet vastustavat Natoa viimeiseen kanaan. Ei haluta sekaantua isojen kalisteluun. Ollaan vain omalla porukalla täällä hiljaa ja yritetään suhtautua kaikkiin asiallisesti ja tasapuolisesti. Pidetään omat kodinturvajoukot terävänä ja investoidaan niihin. Seuraavaksi voitaisiin vaikka hankkia joukoille uudet yökiikarit. Paljon tehokkaampaa se on kuin odotella apua vierailta. "

,
" Mihin me sitä apua tarvittaisiin? Kuka tänne haluaisi tulla. Koko ajan rähjätään, ollaan eri mieltä, lakkoillaan, otetaan velkaa ruokamenoihin ja vesitetään päätöksiä. Hulluja olisivat, jos jostain suunnasta päättäisivät maan valloittaa. Kun ei edes hallitus saa tilannetta haltuunsa, niin miten Natoon kuuluminen tilannetta helpottaisi. kyseli Rauha itseltään. 


" Olen sitä mieltä, että aina on mukava hankkia uusia ystäviä. Nato-kukot voisivat olla hyödyksi tuomalla uusia ajatuksia ummehtuneeseen väittelyyn. Ne tulevat kyllä ilman jäsenyyttä, jos ovat kiinnostuneita - tyhjä tila täyttyy aina jonkun isomman toimesta. Pieni maa on isompien pelimerkki. Ei se kriisitilanteissa ole itsenäinen, etenkin kun ydinasevallat kalistelevat. Opin pokeripeleistä, että kulloinenkin jako ratkaisee ja röyhkein voittaa" - muisteli Saimi. 


Rauha mietti hetken. " Nyt meidän täytyy tutustua kunnolla selontekoon, ei tästä selvää synny mutu-tiedolla. Se on kotiläksyjen paikka. Hulda tutkii, miksi pitäisi pysyä liittoutumien ulkopuolella, Saimi selvittää, mikä se Ruotsi kortti on tässä yhteydessä, Hirmu kartoittaa, mitä tarkoittaa, kuulutaanko länteen vai itään ja minä yritän löytää numeroita taustalle. Seuraava keskustelu käydään, kun läksyt on tehty."

http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=345679

Saimi mietti heti Ruotsin roolia ja löytyihän se alustava kortti: " Kyllä oli tytöillä hienoja pukuja ja timantteja kunkun synttäreillä. Ei liitytä Natoon, vaan haetaan Ruotsin maakunnaksi. Saadaan velat maksuun, maaraja Itään kunkun yöuniin ja jätetään koko Nato-keskustelu ruotsalaisille. WIn-win!"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti