torstai 17. syyskuuta 2015

Pääpomon puhe Saimin korvin

Juttelin aamulla telepaattisesti Saimin kanssa kysyen, joko on plakaatit olalla ja nokkakohti Helsinkiä. Kiivasta kotkotusta kuului taustalla ja aina välillä kukon kiekaisu: " Nokat poikki".  Saattoi siis päätellä, että kotona ollaan ja Kukko on päiväunilla.

Saimilla on ratkaisun avaimet


Saimi kertoi kuunnelleensa tarkkaan pääpomon puhetta.

 " En minä niistä numeroista mitään ymmärtänyt, tämmöinen pikku kana-aivo, kuten Kukko sanoi eilen, mutta kyllä minä oikein innostuin. Pääpomohan puhui ihan niinkuin minä haluan elää: sisulla ja tekemällä. Kun oikein yrittää niin aina joku kuvio onnistuu ( Ei minulla kyllä tullut mikään pitempään onnistunut Saimin kuvio mieleen, mutta jospa se tärkein onkin Saimin asenne). Sehän myös sanoi, ettei haluaisi ottaa meiltä  pienituloisilta kanoilta mitään pois. On ihan yötä myöten valvonut omalla orrellaan . Ne on ihan muut, jotka ei anna sille vaihtoehtoja. On se niin väärin. Menisin ja tinttaisin, jos tietäisin ketä."

Onko Rauha puhunut mitään puheesta, kysyin saadakseni järkitaholta kakistuksen?

" Kuulin, kun Rauha sanoi Huldalle, että jos ei nyt mentäisikään heilumaan ja mieltä osoittamaan. On siinä niin tietävän ja osaavan tuntuinen ihminen. Kyllä minä haluaisin soutaa sen kanssa venettä samaan suuntaan enkä aiheuttaa harmeja. Sehän olisi antanut varmaan meille kotinsakin, jos olisi tietänyt, että jouduttiin taivasalle. Ollaanhan mekin pakolaisia, kun joku hirmu otus ajoi meidät mieron tielle. Ja nyt ollaan väliaikaismajoituksessa täällä Kukon komennuksessa. Rauha mietti yli yön ja vaihtoi aina ortta välillä."

" Menetti raukka yöunensa, kun ei tiedä, mitä olisi nyt viisasta tehdä. Koko ajan se hokee:  Mennäkö vai eikö mennä? Jos mennään, niin Pääpomo pahoittaa mielensä. Onhan sekin aika työaikaa, milloin tätä yhteistä venettä pitäisi soutaa eteenpäin eikä huovata taaksepäin."

" No Rauha nyt on semmoinen. Sen mielestä kaikkien pitäisi olla kavereita keskenään ja puhaltaa samaan hiileen. Välillä on toisella vaikeaa ja silloin muilla on mahdollisuus auttaa. Nyt on semmoinen tilanne, että yhteinen kirkkovene vuotaa pahasti, niin silloin autetaan, että yhdessä pärjätään. Minun kävi sitä niin sääli, että pistelin reikiä Huldan kumisaappaisiin, jotka odottivat lähtöä oven vieressä. Huomenna pitäisi sataa. "

Hulda varmaan huuteli puheen ajan kommentteja ja mielipiteitään?

" Ensin Hulda kuunteli ihan hiljaa ja nyökytteli, kun puhuttiin pakolaisista. Sitten sen heltta alkoi täristä. Meinasi välillä orrelta pudota. Ennen loppua se hyppäsi alas ja syöksyi pihalle tarkistamaan, että plakaatit oli kunnossa. Tullessa se puhisi, että mitä puppua ihminen viitsii laukoa.  Mukamas kaikkien on osallistuttava. Osallistukoon ne, jotka sopan keitti. Minä en ainakaan ole saanut mitään liikaa. Tässä on vuosikymmenten perinteet, jotka toimivat oikeudenmukaisesti niin, että tämmöinen kanakin saa kakusta osansa. Otetaan vaan lisää velkaa, sitä saa maailmalta. Silloin mekin saamme sunnuntaikorvaukset ja ylityölisät. Rauha yritti sanoa, että velkaa on niin, että ranteita pakottaa. Eikä sitä enää saa ilman vakuuksia. Hulda kotkotti, että pantataan vaikka kaikki järvet, eikös vedestä ole maailmalla puutetta. Intian kanaserkutkin kärsivät koko ajan janosta. "

Mitä te nyt sitten aiotte tehdä perjantain suhteen ja onko muistettu munia?

" Huldalla on ongelmia saada meitä kuljetetuksi. AKT on siellä mukana eikä se halunnut anella sen puheenjohtajalta apua; onhan se uuden superliiton puheenjohtajaehdokas ja homma kuuluu Huldan mielestä sille. Se on opettanut meitä lentämään tänään, mutta ei kenenkään siivet kanna kuin portille. Jos me siellä kannetaan plakaatteja, niin ei sitä kukaan näe eikä se auta Huldaa sen kisassa. 
Sillä käy työsuhdepuhelin kuumana. Ei me muut haluttaisi lähteä, oli se Pääpomo niin tosissaan ja melkein kyynel silmässä. Kyllä ne muut tahot saisi nyt auttaa sitä mäessä.  Me ei kestetä Huldan kostoa. Toivotaan Rauhan kanssa, että lähestyvä ukkosrintama huuhtoo matkahalut Huldalta. Minä kyllä mietin, että jos yöllä saisi sen suljettua jonnekin, mistä ei aamulla pääse ulos "

Pelastaako Saimi Suomen sulkemalla Huldan, tuleeko vedenpaisumus vai saako Rauha sovittelijan taidoilla tuloksia - kenen kantti kestää? Siitähän se järjestökentälläkin on kysymys.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti