sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Raha seuraa Saimia

Rauha on tarkastellut karttoja ja lukenut SOTEa. Aikamoista kohellusta. Ensin näytti siltä, että naapuriin tulee uusi aluehallinnon keskus kaikkine palveluineen. Seuraava selvennys kertoi, että keskussairaala menettää päivystysvalmiudet. Sitten kertoivat, että jokainen saa valita vapaasti, mihin menee hoitoon ja raha seuraa sinne. Seuraavaksi kerrottiin paikallisen terveyskeskuksen lopettamisesta. " Eihän täällä syrjäkylillä mitään pääomasijoittajien luksusyksikköjä ole- mihin me oikein joudutaan:"




Hulda oli sitä mieltä, ettei kannata hätäiilä. Suurista linjoista on hikinen ja lakkoinen tie käytäntöön. " Kuulkaa, kyllä me vielä tänne saadaan oma lääkärikeskus, kun riittävästi lobataan ja luvataan äänestää oikein. Ne on meinaan hoitsut meidän Liiton jäseniä. Ei niiden ole pakko rahaa seurata. Me voidaan ostaa juttu päälehdestä, kuinka täällä virumme ilman hoitoa. Saimillakin varpaankynnet leikkaamatta. Ja jos vaikka syntyy kaksoset, niin ei se meidän kotikanalan tiloissa suju. Pikaiseen pitää päästä lääkärin orrelle. Pistetään pari munaa tuonne ojaan kunnantalon eteen ja mennään kotkottamaan, että tänne vain keskosia hylätään ilman hoitoa. Ja media tykkää."


Saimi sen sijaan on löytänyt kultaisen jyvän. "Ajatelkaa nyt vähän. Mehän voidaan lähteä EU-alueella ihan mihin halutaan, jos tulee hoitotarpeita. Raha kerran seuraa meitä! Olen kuullut, että ilman muuta kannattaa mennä Sveitsiin kasvo-operaatioon- väitän että uhkaava luomi oli kehittymässä. Samalla vähän matkailua Alpeilla. Ei huono! Heltan voi mennä oikaisemaan Italiaan MIlanoon, niin samalla pääsee Gardajärvelle. Voi, tässähän aukeaa ihan uusi lennokas elämä. Ja kun ollaan tarpeeksi vanhoja, niin vaaditaan kiintiötä valtameriristeilylle Siellä saadaan D-vitamiinit tasapainoon, nähdään maailmaa ja eletään vanhoiksi ilman, että sairastetaan täällä kalliilla kroonikkopaikoilla. Siellähän on ihania kukkoja palvelemassa..."
Rauha yritti kotkottaa jotain uudesta aluehallinto- ja soteuudistuksesta ja sen yksityiskohtien hionnasta, joka saattaa kahlita kaiken taas vanhoihin ratkaisuihin tai sitten tuoda robotit ja etähoidon lääkäreiden korvikkeeksi.


Saimiahan ei mikään järkisyy pidättele. Se selaa jo sveitsiläisten klinikoiden verkkosivuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti