lauantai 16. tammikuuta 2016

Huldaa haastetaan!

Pakkasen kiristyessä on myös Kanalan tunnelma ristiriitoja täynnä. Hirmu torkkuu rauhassa orrellaan, koska sillä tavalla ei huomaa hitaasti hiipivää hyhmää. Tytöillä on aikaa pohtia maailman menoa ja se ei koskaan lupaa hyvää.

Rauha oli aamulla lukenut lehdestä, että pahinta mitä Suomen taloudelle voisi tapahtua, on kevään lakkoaalto. Toisaalta joku ay-jyrä sanoi televisiossa topakasti, että me ei suostuta mihinkään heikentäviin muutoksiin. Kaikille samasta työstä sama palkka. Tänne ei tarvita mitään halpatyömarkkinoita. Lakolla nämä asiat on aina hoidettu, jos ei kolmikannalla. 


Nyt oli aikaa haastaa Huldaa selvittämään, mitä tämmöinen kehityksen vastustaminen oikein pitää sisällään. Rauhan teemahan on aina ollut, että maailma muuttuu ja me sen mukana. " Onko se nyt viisasta, että jos me vaikka työllistettäisiin naapurinavetasta kukkoja hoitamaan meidän pihapiiriä, niin pitäisi antaa yhtä paljon munia kuin nykyiselle talkkarille, jolla on kymmenen vuoden kokemus ja hyvät välineet. Eihän nuo kukot ole edes lunta ennen nähneet. Miten ne nyt osaisi jäätä ja kinoksia käsitellä? Työtä ne kyllä haluaisi tehdä mieluummin kun orrella torkkua- mutta kun ei saa"


Hulda aavisti näkemyserojen kiristyvän ja yritti ensi alkuunsanoa, että "älä nyt Rauha sekaaannu asioihin, joita et osaa. Ei kaikilla ole edellytyksiä ymmärtää suuria lukuja ja periaatteita. Pysy vain niiden munien laskennassa. Eihän sinulla ole sopivaa tutkintoakaan. Anna viisaampien nämä ratkaista" Hulda oikein napsautti nokan kiinni, että nyt on puheet pidetty.


Saimi hoksasi, että tässä on tilaisuus pistää kapuloita Huldan rattaisiin. " Minä kuulin eilen, että teillä on ay-liikkeessä rahaa niin, että siipiä pakottaa. Kukaan ei vain tiedä, kuinka paljon, kun ette julkaise lukuja halukkaille ja edes media ei tiedä, paljonko liitoissa on maksavia jäseniä ja jäsenmaksutuloja, omaisuudesta puhumattakaan."


Rauha uskaltautui jatkamaan samaan tahtiin: " Minäkin luin jostain, että miljardeja kertyy jäsenmaksuista vuodessa ja omaisuuden tuotot vielä päälle. Tehän pidätte vuokrahinnat korkealla, koska asukkaat saavat VVO:ssa Kelan tukia ja vaaditte niihin koko ajan korotuksia. Taas kertyy verovapaata muilta veronmaksajilta sijoitettavaksi maailman turuille. Ja mistään ei saa tietoa, mikä on liittojen omaisuuden arvo."


Huldan kotkotukset kohosivat jo oktaaveja. " Mitä se kellekään kuuluu, miten rahavirrat kulkee. Hyvin ne on sijoitettu. Meilläkin Siipiliitossa on päästy lähes 20%:n tuottoihin. Kehuivat juuri minua taitavaksi keinottelijaksi viime hallituksen kokouksessa. Sanoinkin, että Keskusliitolle pitäisi tehdä samat tavoitteet, niin huomaavat, kuka on kyvykkäin johtaja."


Asia junnasi paikallaan ja Rauhakin nimensä veroisena rauhaarakastavana kanana alkoi kiihtyä. " En minä ymmärrä, että kaikki tieto pimitetään jäseniltä ja julkisuudelta. Ansiosidonnaiset työttömyyskorvauksetkin maksaa valtio, eikä liitot. Mihin ne teidän rahat oikein käytetään? Lakkosakotkin ovat naurettavan vaivaisia rahareikiä ja siksihän ne onkin teistä niin hauskoja."


Saimi muisti kerrankin yhden luvun: " Työttömyys maksaa valtiolle 3 miljardia vuositasolla. Kyllähän te tässä taloustilanteessa voisitte osallistua talkoisiin, jolla talous lähtisi liikkeelle. Pistäisitte vaan rahanne pyörimään ja tukemaan kansantaloutta ja vaikka väliaikaisesti laskisitte omia tulojanne. Mutta ei, puheenjohtajakilvassa on vain kiimainen lakkouho. Ajatteles Hulda, ei ne sinusta kanana tee kukoille puheenjohtajaa, mutta jos erottautuisit muista ja julistaisit, että minun puheenjohtajakaudellani korruptio niistetään, talousuvut tulevat julkisiksi ja vuokrat alenevat, niin voisit erottautua omalla ohjelmalla eduksi. Onhan siinä riskiä, mutta pistäisit porukan pelisäännöt uusiksi!"


Rauha huohotti tietokoneen äärestä: " Hei täällä Iiro Viinanen kyselee samoja asioita. Ei me ollakaan ihan kana-aivoja! Meillä on pointti!"

 http://www.hs.fi/mielipide/a1452835697139?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti