sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Katupartion kyydissä!

Hirmu availi innolla postimyynnistä saamaansa pakettia. Sisältä paljastui joukko mustia turvaliivejä, joiden selkään oli somasti kirjailtu "Hirmun soturit". Se jakeli liivejä kanoille sovitettavaksi.

" On aika ryhtyä toimimaan ennenkuin mitään katastrofia tapahtuu. Tänne meille ei kukaan poliisi ehdi hälytysraja-ajoissa vaan seuraavaan päivään saadaan rauhassa odottaa. Minä näin, kun viime viikolla yksi Naapurinavetan kukoista ahdisteli Saimia iltakävelyllä. Nokki ja huohotti suoraan Saimin korvaan hävyttömyyksiä. Seuraavaksi löydetään joku teistä Kanalan takaa raiskattuna! Naapurit luulevat omistavansa jokaisen vapaana vastaantulevan kanan. Olen pyytänyt kirkonkylältä kukkoja apuvoimiksi."


Hulda ehti ajatella, että kyllä hänen mielestään Saimi oli pukeutunut Amerikasta tuomiinsa hepeniin ja ihan vapaaehtoisesti oli lähtenyt romanttiselle iltakävelylle. Toisaalta ei pidä hylätä hyvää ajatusta. Kevään lakkoaalto tullee merkitsemään monia marsseja ja joukkokokoontumisia. Nyt voi harjoitella ja hankkia kokemuksia massojen psykologiasta. Niinpä se tarttui ensimmäisenä liiviin. " Hienoa Hirmu, kun ajattelet meidän kanojen turvallisuutta. On tämä meno niin kauheaksi viimeisen vuoden aikana yltynyt. Enää ei tiedä, kenet tuossa kylätiellä kohtaa. Vastaantulijat hymyilee ja tervehtii. Ei sellaista menoa siedä katsoa."


Rauha oli pelkästä partioajatuksesta järkyttynyt. Ei siviilien pidä sotkeutua viranomaisten työhön. Partio on varmin tapa saada aikaiseksi vastapartio ja sen jälkeen alkaa varustautuminen. Hän oli nähnyt, kuinka Hirmullakin oli kaapissaan ritsoja ja pamppuja. Kanarauha sinänsäkin on ollut vähän veteen piirretty viiva. Kyllä kyläteillä kanat ovat aina joutuneet katsomaan peräänsä, kestämään ihan kotimaisten humalaisten kukkojen herjoja ja välttäneet yksinliikkumista tietyillä alueilla. 


Miten nämä kukot nyt ovat niin suojelevia, kun aiemmin eivät kanojen valituksista välittäneet mitään? Kyllä siinä pukit on kaalimaan vartijoina. Samalla tavalla Hirmu käyttäytyi, kun koki omistavansa kanat ja omasta mielestään tiesi, mikä heille milloinkin on parasta. " Suonet anteeksi Hirmu, mutta minulla on niin kauhea migreeni, etten pysty ulkoilemaan". Rauha päätti pelata lisäaikaa avoimen konfliktin edessä.

Saimi ryntäsi sisään posket pakkasesta punaisina. Katsokaa, nyt sain nämä ja samalla se veti esiin kassistaan pinkit esiliinat, missä oli " Love and Peace" ja sydämen kuvia. Kaulanauhassa luki " Saimin Siskot". Nyt pistetään nämä ja mennään kävelemään ilolla pitkin lähitienoita. Pidetään hauskaa, vilkutellaan vastaantulijoille ja halataan kaikkia. Jos muukalaisia tulee vastaan, niin minulla on jaettavaksi heidän kielellään pikkuesite, missä kerrotaan suomalaisesta arvomaailmasta suhteessa kanoihin ja muuhun siipieläjään. Sain oikein kuvitettuna painoksen. HOP, HOP, nyt lähdetään! Mikä musta liivi sinulla Hulda on päälläsi? Pistä tästä essu, niin peittää tuon rumiluksen!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti