torstai 7. tammikuuta 2016

Siperian junassa

Saimi kurkisti ulos Kanalasta heltta huurteessa. Villapaita oli päällä, mutta kanankoivet loistivat lähes jääkilikkoina. 

"Mitä tämä on? Ilmastonhan piti lämmetä. Ei tämä meidän koti tämmöisiä säitä kestä. Tai kyllähän laudat kestää, mutta me emme. Munat täällä jäätyy ennenkuin ehtivät edes pesäänsä. Ensi yö menee jo yli 30 asteen. Se on tytöt pakastekanaa aamulla tarjolla!"


Rauha yritti selittää, että kannattaisi lukea lehtiä ja oppia, että ilmasto ja sää on ihan eri juttuja. " Ei pitäisi sotkea käsitteitä. Meille voi tulla jopa jääkausi, vaikka koko maapallon keskilämpötilat lämpenisivät. Kyllä meidän maatiaiskanojen pitäisi selvitä. Onhan meillä geeneissä kokemusta huonommistakin ajoista. Ajatelkaa nyt, miltä tuolla turvapaikkanavetassa mahtaa tuntua. Ei ole ketään näkynyt moneen päivään ulkona. Vaikka vietiinhän me sinne villaneuleita."


Hulda kurkkasi ikkunasta navetan suuntaan. " Kyllä se on niin, että me tässä tarvitaan turvapaikkaa. Katsokaa kuinka navetan katolta nousee piipusta savua. Siellä lämmitetään, kun meillä on vain vaivainen lämpölamppu, joka alkaa olla jäähileessä. Nyt mennään ja vallataan navetasta kulma meille. On meillä kotikanoillakin oikeuksia ja jos ei ole, niin otetaan."


" Nyt on valinnan paikka", sai Saimi kuiskatuksi, kun sen äänihuulet olivat jo hyytyneet. " Kuulin radiosta, että nämä naapurikukot olivat Uuden Vuoden aattona olleet Helsingin juna-asemalla ja muutama päässyt tutustumaan myös poliisin putkaan. Näillä kun epäillään olevan terroristiyhteyksiä Muhin takia. Navettakissa näki, kun poliisiauto palautti niitä viime viikolla. Oli kuullut poliisien sanovan, että kanat on tässä maassa rauhoitettuja ja maassa maan tavalla. Jos nyt rynnätään tyrkylle, niin uskovat, että ihan itse halutaan perehtyä paremmin kukkojen anatomiaan. 


Minä suosittelen, että pistetään niiden facebook-ryhmään viesti, että nyt kannattaa suunnata kirkonkylään. Siellä on nuorikkokanoilla tanssit ja kanat hakee. Kun navetta on tyhjentynyt, niin mennään ja vallataan se, pistetään ovet säppiin ja nuoli risteykseen, että täällä lähimmät vapaat parvipaikat. Se on niinkuin vuoroin vieraissa! Selitetään sitten viranomaisille, että erehdyttiin osoitteesta, kun aivot jäässä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti