keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Saimi - Showchicken!

Saimin toive poispääsystä Kiinasta oli toteutettava ja niinpä aamulla kerroin, että nyt lähdemme laivalle, tosi isoon kippoon ja matkaa Etelä-Koreaan ja Japaniin. " Näin näet vähän muutakin Aasiaa eikä Kiina tukahduta. Kuljetaan amerikkalaisella varustamolla ja kaikki on silloin vapaata ja hinnoiteltua. Onhan sinulla dollareita mukanasi?"

Kun pääsimme rantaan, Saimi meinasi pyörtyä nähdessään muut matkustajat- " Hei, nämähän on kaikki kinuskeja ja paljon. Ei täällä näy ketään Euroopasta, ei edes Ruotsista, missä serkkuni asuu." Olen kyllä hytissä koko matkan, sinne voi tuoda ruokaa. Minä en lähde nokkimaan puikkojen kanssa. "


Laivan tilojen tutkailu auttoi vähän Saimia leppymään. Oli sisä- ja ulkoaltaita, surffausrata, vuorikiipeilyseinä, autorata, teattereita ja musiikkia tauotta. " On täällä puolensa. Menoa on enemmän kun kirkonkylän kioskilla. Jos kerran sähköpostitkin toimivat, niin ehkä voin jopa viihtyä. Mene vaan hyttiin, niin minä jään tänne tarkastelemaan tapahtuma-avaruutta. Annat vain hyttikortin, niin voin edes tervetulodrinkin tarjota itselleni." 


Seuraavan kerran Saimista iski havainto vasta aamuyöstä, kun se kaatui tullessaan pimeässä kynnyksen yli. Nopeasti Saimi häipyi omaan koloonsa, jossa vaan kuului tyllihameen kahinaa sitä riisuttaessa. Aamulla kun huutelin, että aamiaisaika, ei kuulunut edes automaattista kotkotusta vastauksena. Ihan sikeänä veti hirsiä lievästi kuorsaten. Rauhan helmet sillä oli kaulassa ja päässä joku kullattu häkkyrä. Tunnustettava on, että ei kanakaan pitkän juhlinnan jälkeen ihan hehkeimmillään ole. 


" Nyt Saimi lähdetään tutkailemaan Etelä-Koreaa, niin näet, miten täällä kanana eletään. Voit sitten kertoa kotiin, olisiko muuton paikka." " Hik,kot,kot- en lähde. Lupasin olla illalla taas menossa. Tarvitsen nyt tiukat kauneusunet eikä ihmevoidekaan silmäpusseihin olisi pahaksi. Minulla on katos työ hoidettavana. Minut valittiin eilen laivan Missiksi ja työhön kuuluvat tiskijukan hommat sekä omat showesitykset. Taiteilijanimeni on Saimi Show-Chicken from Finland! Orkesterissa soittaa monta mustaa kukkoa. On mistä valita. Paras on joku Kim Ding-Dong. On puolet nuorempi itsestäni. Sehän on piireissä muotia. Saan sitten eläkepäiviini hoitajan. Eli tässä on nyt koko elämän pitkän tähtäimen asiat hoidettavana. Ei silloin ehdi turistina kiertelemään. Näytät muutaman kuvan, kun tulet, niin kerron sitten tytöille, mitä kaikkea täällä näin. Yökerhossa on sen verran pimeää, ettei siellä aina näe edes itseään. "



Uskottava se oli. Käytävässä oli jo julisteita, missä Saimin kuva ja teksti " Sensation, Come and See - Saimi Show." Ja kuvassa se kellisteli tyllihame korvissa helmet heiluen ja piikkarit jalassa. Minkäpä sille voi- aikuinen kana. Jäi sänkyyni peiton alle nukkumaan ja harjoitteli laulaen iltaa varten: All I need is Love!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti