torstai 18. helmikuuta 2016

Minne rahat karkaavat!

Kanalan arjessa on tökkinyt. Ensin tuli ilmoitus, että sähkölasku kasvaa merkittävästi. Ihan samaa virtaa lamppuun johdetaan kuten ennenkin, mutta nyt sen siirrosta maksetaan enemmän. Hulda närkästyi todella. " Tämmöistä tämä kapitalismi! Meitä riistetään vapaasti. Sähköt katkeilee entistä useammin, mutta australialainen sijoittaja hykertelee käsiään ja antaa ohjeita, paljonko Kanalasta pitää löytyä lisää rahaa. Ja me ei voida mitään, kun ei kenenkään muun kannata tänne vetää omaa johtoaan; niillä on monopoli ja ne saa tehdä, mitä haluavat. Kyllä tässä tarvitaan lainmuutos. Pitäisikö minun lähteä eduskuntaan ehdolle, ettei tämmöisiä munauksia enää tapahtuisi. Ei sähköverkkoa pidä myydä ulkomaille. Me ollaan kohta kylmässä ja pimeässä, kun niitä ei kiinnosta kun rahanteko."

Rauha mietti Huldan purkausta ja yritti varovasti kysellä: " Miten luulet, että kotimainen omistaja olisi parempi? Tarvitseehan niidenkin olla tehokkaita ja kannattavia. Te ay-liikkeessä pidätte huolen, että kaikki työsuhde-edut ulosmitataan viimeisen päälle. Hintoihin se siirtyy. Ja yritysten homma on tehdä voittoa omistajille; eihän kukaan muuten anna rahaansa yrityksen toimintaan.Minusta tässä on virkamiesten huonoa toimintaa, kun ei säädellä monopolin hintakattoa riittävästi. Lobbarit ovat saaneet kierrettyä itselleen kaikki pelimerkit. "


Saimi huokaili. " En minä teidän puheista mitään ymmärrä. Jos sähkön hinta nousee, niin meidän pitää nostaa munien hintaa. Euro per muna lisää, niin eiköhän me selvitä. Ja jää vähän itsellemmekin. Voidaan vaikka ostaa viikonvaihteessa jäätelöt." 


Hulda katsoi säälien sisartaan: " Huomaa, ettei kaikilla ole näkemystä. Katsos,kun munien hinnan määrittelevät ostajat ja Suomessa vähittäiskauppa on keskittynyt. K ja S kertovat yhdessä, paljonko munista haluavat maksaa. Jos siihen hintaa ei myydä, niin siirtyvät ostamaan jostain muualta kuin Kanalasta. Kyllä niitä halvemman munan myyjiä aina löytyy. Nyt on jo tilanne, että maksavat munista vähemmän kuin on meidän kulut. Joudutaan anelemaan maataloustukea, jolla pystytään juuri ja juuri pärjäämään. Mutta ei meillä puskureita näihin hinnankorotuksiin ole.          

" Rauha nyökytteli ja oli samaa mieltä. Näin on näreet!

" Minusta tässä on hengen köyhyyttä", jatkoi Saimi." Tehdään brandaystä. Kanalan supermunat tulevat onnellisilta kanoilta, joiden ilo siirtyy myös niiden käyttäjiin. Serotoniinin eritys nousee. Masennus helpottuu. Työnilo löytyy."
" Kanamunien joukkoon on tullut uusi tuote " Ilomuna". Pistetään facebook-sivu tilauksia varten ja sovitaan lähiruokapisteisiin tilausten nouto. Minä voin sopia Naapurinavetan kukkojen kanssa kuljetusavusta. Ei meitä jotkut aussit pääse köyhdyttämään. Käännetään rahavirrat Kanalaan, niin riittää muutama ropo myös sähkölaskuun. Eikä Huldan tarvitse uhrautua eduskuntaehdokkaaksi! Minulla on jo mainosvideo, miltä IloKanalassa kuulostaa."


https://www.youtube.com/watch?v=0Oaa-5CbWLY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti