tiistai 23. helmikuuta 2016

Power to the Peaceful!

Hirmu-kukko tuli kotiin kypärä päässä. "Nyt olen perustanut kodinturvajoukot ja tilannut myös teille tämmöiset uudet päähineet." Kanat istuivat orrella ihmetyksestä kysymysmerkkeinä. Hirmu oli hiljan lopettanut katupartioinnin, kun siellä oli niin yksinäistä eikä yhtään vastaantulijaa. Mitä se nyt höyryää?

" Ettekö te tyhmät kana-aivot ymmärrä, että nytkin on Pietarin suunnalla pitkänkantaman ohjus suoraan suunnattuna Kanalaan. Kaikki avainkohteet ovat 600 km:n säteellä mahdollisia maalitauluja. Jonain yönä se lentää meiltäkin orrella katto pään päältä! "
Rauha yritti kysellä, että miten tilanne on nyt muuttunut; ainahan sitä on aamulla herätty ilman ympäristötuhoja. 


" Maailma on pahasti rikki. Kukaan ei luota muuhun kuin voimaan. Meillä ei ole omaa ohjusta pelotteena. Pakko on luoda vastavoima, ettei meitä jyrätä. Nyt tarvitaan hyviä kumppaneita. Kuulin, että kohta taivaalla lentelevät Naton hävittäjät. Täytyyhän niiden saada kokemusta meidänkin pihan maastosta. Lisäksi luin, että ihan panssarivaunuja alkaa tuossa kirkonkylän tiellä kulkea. Me menemme sitten kypärät päässä tien varteen seisomaan asennossa, niin näkevät, että me alkuasukkaat ollaan valmiustilassa eikä nukuta orrella. "


Hulda ryhtyi tiukasti vastustamaan. " Ei kuulkaa pidä turvata vieraan apuun. Niillä on aina ketunhäntä kainalossa. Kohta täällä möyrii kaikenmaalaisia sotakalusteita ristiin rastiin. Ei ne meistä välitä, vaan mittaavat kellä suurimmat vehkeet. Me olemme aina puolustaneet omaa Kanalaamme ihan ilman vieraiden apua. Minä en tule sinne itseäni nolaamaan. Ei meille ole puolueessa edes kerrottu mitään asiasta. Pelkkää haihattelua. Presidenttikin sanoi puheessaan, että pyritään toimimaan asiallisesti eikä provosoiduta. Pidä kypäräsi!" 


Saimi oli ihan ymmällä kuulemastaan. Sotakoneita lentelemään taivaalle, möyryäviä panssareita maantielle. Mutta sitten se sai oivalluksen. " Tänne tulee siis taas ulkomailta isottelevia kukkoja. Niillä on komeat uniformut. Olen nähnyt valokuvia. Ja jakelevat suklaata ja coca-colaa. Mehän voidaan pistää Kanalan katolle iso juliste, missä lukee: Peace for You too! ja minun kuvani. Ja tienvarteen voidaan viedä tienviitta: PeaceClub for stranger`s. On se hyvä, kun matkaillessa oppii kieliä. Pistetään esiintymislava pystyyn ja musiikki soimaan ja Hulda kerää taaloja ovella. Ei ne viitsi lähteä möykkäämään niin hyvän vastaanoton jälkeen taivaalle tai kylänraitille. Me kanat riisutaan kaikki tulijat aseista ja saadaan ensi vuonna Nobelin rauhanpalkinto, kun samalla neuvotellaan tuo Syyrian suuntakin rauhalliseksi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti