perjantai 26. helmikuuta 2016

Optiomunat!

Hulda luki iltapäivälehdistä, kuinka suomalainen rengasvalmistaja oli pettänyt useita vuosia testeissä ja saanut johdolle tämän seurauksena ylenmäärin optioita. " On tämä kamalaa. Tämmöistä palkanmuodostusta pääsee tapahtumaan ihan ohi meidän Liiton puuttumisen. Tämän vuoksi me paikallista sopimista vastustamme. Leviävät vielä tämmöiset sairaat palkkiot koko henkilökunnalle ja petollisin keinoin. Me olemme aina puhtain asein puhtaan asian puolesta!"

Rauha yritti tapansa mukaan löytää Huldan tulkinnalle tasapainoa. " Katsos Hulda, eivät optiot ole yrityksen rahaa, mihin te pääsisitte jaolle. Ne pienentävät omistajien omistusosuutta ja kyllähän yrityksen omistaja saa tehdä rahoillaan, mitä haluaa. Voi ostaa itselleen lentokoneen, tehdä maailmanympäriristeilyn tai jakaa omistustaan yrityksen johdolle uskoen, että näin palkitsemisella saa johdon työskentelemäänh vielä enemmän yrityksen ja omistajan parhaaksi."


" Häh? Kyllä optiot ovat olleet kaiken pahan alku ja juuri. On keksitty kaikenlaisia vippaskonsteja, joilla niitä on ahnehdittu. Rahat on sitten siirretty ties minne veroparatiisiin. Kyllä se kaikki on poissa työläiskanan selkänahasta."


" Usko nyt, että optioista on hyötyä enemmän kaikille suomalaisille kuin niiden saajalle. Verottaja ottaa omansa tuloverotuksen kautta, kun saaja myy osakkeensa voitolla. Veroihin menee yli 60%. Suurin hyötyjä ovat valtio ja kunnat. Kun omistajista tässä Renkaiden tapauksessa on yli 70% hallintarekisterissä ja mahdollisesti ulkomaisia, niin sehän on heiltä rahan tuontia Suomeen. Suomalaiset omistajat ovat pääosin eläkeyhtiöitä ja pankkien rahastoja eli kaikki suomalaiset ovat olleet mukana näitä optioita maksamassa välikäsien kautta johdolle. Ei tämä mikään ilon päivä ole kenellekään.Nyt tulevat eläkkeet pienenevät, kun osakkeiden arvo putoaa."


Saimilla Rauhan kotkotukset olivat menneet heltan yli, mutta nyt se ymmärsi. " Olemme siis kaikki syyllisiä, kun edustajamme valitsivat epäluotettavat johtajat eivätkä valvoneet tekosia. Verotulot menetetään ja yhteinen omaisuus pienenee ja ulkomailtakaan ei tule ylimääräistä rahaa kansantalouteen. Miksi me itse tämän paljastimme? Eikö se ole tyhmä, joka sahaa omaa oksaansa? Olisi oltu vain hiljaa, korjattu tilanne, vaihdettu tarvittavat ihmiset, mutta annettu yrityksen jatkaa puhtaalta pöydältä ja kilpailla markkinoilla. Ei meillä enää montaa kansainvälisesti toimivaa yritystä ole muutenkaan."


" Se on nyt niin, että Hirmu alkaa kehittämään optio-ohjelmaa meille kanoille. Me ollaan rehellisiä, ei sorruta vilppeihin ja näin saadaan taas rahahanat rullaamaan tässä maassa.. Optiomunilla tulevaisuuteen!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti