tiistai 12. huhtikuuta 2016

Painajaiset ahdistavat!

Saimin viikko oli kulunut kauhusta kankeana. Jokainen pihaan kääntynyt auto oli sille uhka verotarkastajasta. Ensin se oli harkinnut, että kertoo Panama-tilanteen Rauhalle. Tämähän saattaisi keksiä uuden näkökulman asian ratkaisemiselle. Lopuksi Saimi päätti, ettei kestä Rauhan murehdintaa. Saattaisi vielä huolissaan lipsauttaa asian Hirmulle tai Huldalle. Siinä menisi loppuelämän uskottavuus. 


Öisin se heräsi hikisenä uneen, missä kahleet kolisivat j
aloissa oranssin housupuvun alla. Kukaan ei käynyt sitä katsomassa. Aamu aamulta silmäpussit venyivät sen poskille. 
Hulda ryhtyi kyselemään " Taitaa olla kevättä rinnassa. Kehenkä sitä nyt ollaan lääpällään, kun ei edes ruoka maistu? Lähtisit vaikka taas matkustelemaan maailmalle etkä täällä huokailisi ja pilaisi kaikkien mielialaa. Minun pitää keskittyä kilpailukykysopimuksen tarkennettuihin vaikutuslaskelmiin. On semmoista korkeampaa matematiikkaa ja huonolta näyttää numeroiden valossa sopimuksen syntyminen. Sinä häiritset keskittymistäni maan edun ajatteluun. Se on niin, että meidän kanojen etu on sama kuin maan etu. Kun meillä menee hyvin, niin Suomi pärjää ja munia riittää."

Saimi oli kuullut Rauhalta, että pankinjohtaja oli kertonut tv:ssä vain yhden suomalaisen olleen heillä Panama-asiakkaana. Rauha oli tuhahdellut, että ei tuommoisesta kannattanut meteliä nostaa. Aina sitä joku kylähullu löytyy, jota kukaan järkevä ei pysty pidättelemään. " On se hienoa nähdä, missä tuo muilta varastava rikollinen asuu ja miltä näyttää. Saisivat antaa elinkautisen tuomion."

Ei ollut helppoa ei Saimin elämä. Illalla se tuijotti nokka ruudussa televisiota. Siellä jonkun ison yrityksen edustaja todisteli, että eivät he tiedä mitään. Ja jos joku on jotain tehnyt, niin tietysti vakavasti tutkitaan. Käynnistetään sisäinen tarkastus ja korjataan menettelytavat. Jos siis on aihetta. Ja tietysti irtisanotaan, jos joku nyt olisi sattumalta jotain erehtynyt tekemään. Mutta mitäänhän ei vielä voida sanoa asiasta. Yritys ei missään tapauksessa hyväksy verenkiertomenettelyjä. Kaikki tietävät, mikä on luvallista toimintaa. Jos rahojenkierrolla on pesty rahaa, niin se ei ole yrityksen rahaa. Joku ulkopuolinen on luvatta toiminut ja se ei kuulu yritykselle.

Saimilla helpotti. " Jos joku tule kyselemään, niin tuon minäkin voin kertoa. En tiedä asiasta mitään. Helppoahan jonkun on nimeäni käyttää. Minä olen vain lainkuuliainen kunnon kana. Minä en hyväksy mitään vilppiä. Joku muu on ollut asialla ihan tietämättäni. Työryhmä nyt selvittämään asiaa, niin sitten korjataan, jos jotain löytyy. Kyllä nämä tuntuvat hätiköidyiltä johtopäätöksiltä. Kyllä rahavirrat ovat kulkeneet ulkopuolellani. Kanalan säännöt kieltävät vilpin teon. Jos oikein ahdistavat, niin kotkotan, etten nyt kuule mitään, meillä on ralli käynnissä tuossa kylätiellä. Minun täytyykin sponsorina mennä palkintojenjakoon. Hasta la Vista!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti