tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ulkoistettu hallitus!

Kanat olivat ahertaneet pihatöissä koko päivän ja illaksi vetäytyneet nauttimaan särkevistä jäsenistä orrelleen. Rauha ryhtyi vielä tarkistamaan päivän maailmanmenoa verkosta. 

" Hui kauhistus, mitä täällä lukee. Sinun olisi Hulda nyt äkkiä pistettävä itsesi ajantasalle. Ministeri on puhunut ja kertonut, miten työttömyys poistetaan tästä maasta ja minusta tuntuu, että kyllä hänen olisi kannattanut ensin keskustella kanssasi. Hallitus on keksinyt kaikenlaista pikkuvääntöä asian korjaamiseksi. Ajatelkaa, että työtä olisi otettava vaikka kuinka kaukaa kotoa. Ja työpaikan ei tarvitse olla oman entisen ammatin sisältä. Sinunkin pitäisi Hulda ottaa Kukon- paikka vastaan, jos joutuisit joskus kanan hommista työttömäksi."


" Mutta sehän olisi upeata! Hulda lähtisi kaupunkiin joka aamu kiekumaan ja me saisimme täällä olla vapaana kuin taivaan kanat"- löysi Saimi heti valopilkun asiasta. "Minä voisin hakea vaikka näyttelijäksi televisioon, kun siellä on selvästi puutetta luonnenäyttelijöistä. Sanoisin vain, että ministerin käskystä tulen työnäytteeseen, niin ei tarvitse edes maksaa palkkaa. Hakisin vain yrittäjätukea, kun sitä halutaan antaa kaikille. Lisäksi aina löytyy joku piikki auki uusille innovaatioille ja niitähän tässä aivokopassa riittää." 


Rauha pudisteli päätään. " Laskisivat veroja ja vähentäisivät byrokratiahommista väkeä, niin mekin voitaisiin Kanalassa kuluttaa enemmän ja työllistää vaikka turvapaikanhakijakukkoja meidän pihatöihin. Kun ei ole ostovoimaa, niin ei raha pyöri. Niin yksinkertaista se on. Työpaikoistahan tässä on pulaa eikä siitä, että kana pääsisi kukon hommiin. Mutta onhan toisaalta ministeritkin ihan eri töissä kuin mihin ne ovat kouluttautuneet. Ne kuvittelevat, että kaikki muutkin pystyvät tekemään töitä osaamisensa ulkopuolella."


" Lisäksi toinen ministeri aikoo yhtiöittää tiet, jotta niiden käytöstä voidaan laskuttaa. Tuo meidänkin pölyävä sorapolku tulee sitten maksulliseksi. Miten se Hulda pääsee sitten Kukon hommiin, jos joutuu vielä maksamaan kulkemisesta. Ja sinäkin Saimi et voisi viedä työnäytettäsi televisioon, kun ei olisi palkaa, millä maksat tien käytön. Miten tulee mieleen, että kumpi oli ensin: muna vai kana. Eikö ne ollenkaan sovita yhteen noita ajatuksiaan. Tarvittaisiin koordinointiministeri, ettei tämmöistä sotkua syntyisi. Mutta siinähän syntyisi todella uusi työpaikka ja sopisi minulle, kun ei kerran ammattiosaamista tarvita!"


Saimi huomasi asian ytimen. " Mehän voidaan perustaa Kanalan hallitus ja eduskunta voisi ulkoistaa hallituksen hommat meille. Kyllä täältä syntyy tuon tason uudistuksia ihan heittämällä. Media paikalle ja innovoimaan!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti