keskiviikko 26. elokuuta 2015

Saimissa on sisua

Viimeksi jäin miettimään, miten estää Saimia munimasta terassin alle. Kaksi munaa se ehti sinne vääntää ja sitten kiersin pitkän pressun koko alaosan ympäri. Yritys jatkui, ei Saimi Kana helposti lannistu. Se oppi lentämään ilman kiitorataa eli ei tarvinnut pähkinäpensasta, jonka oksat olin jo  uhrannut  Saimin päänmenoksi. 

Nyt Saimi lentelee suoraan maasta, mistä haluaa ja milloin haluaa. Eli kyllä ulkoinen paine auttaa keksimään uusia voimavaroja. Niin toivoisi käyvän muissakin yrityksissä.  


Tiimihenki taas rakoilee. Niin käy helposti, kun joku saa erityiskohtelua ilman ansioita. Hulda ja Rauha eivät antaneet Saimin tulla ruokakupilleen vaan kaatoivat sen syötyään ensin itse. Saimi poimi maasta jätteet. Yöpuulle menivät ensin Rauha Ja Hulda ja jättivät Saimin ulko-oven viereen viileään.  Nokkivat heti, jos Saimi yritti ottaa omaa tilaansa. Työpaikkakiusaaminen siis viriää välittömästi, kun joku yrittää erottautua porukasta. Suvaitsevaisuus on kanamaailmassa teoriaa, onhan se haaste ihmisillekin.  



Saimi menossa tuntemattomaan osoitteeseen

Hulda ja Rauha nokitelivat yhä useammin toisilleen. Huippumunija Hulda  huomasi, että parhaiten sai Rauhan pois raiteiltaan, kun jäi istumaan munalaatikkoon eikä antanut  Rauhan tulla hoitamaan hommiaan.  Laatikolla oli välillä kauhea suukopu. Kun avasin kannen, niin  Hulda alimmaisena oli häätämässä pois paikalle tunkevaa Rauhaa, joka yritti munia Huldan päälle. Vieressä oleva tyhjä pesä ei tietty kelvannut kenellekään - ihan kuin koulujen ruoka nuorisolle. 

Hulda viipyi yleensä munalaatikossa n 3-4 tuntia ja antoi Rauhan kiertää hermostuneena kehää aitauksessa. Kun vein herkkupaloja ulkopuolelle, niin Hulda ei kestänyt ajatusta muiden nautinnoista.  Saimi Maija Poppanen lennähti paikalle ennen Huldaa tuntemattomasta etäpesäosoitteestaan viereeni ihmettemään.  Pisti päänsä polvelleni kuin merkiksi, ettei hän ainakaan tuohon alentuisi. 


Saimi oli taas alkanut munimaan tuntemattomaan osoitteeseen, kulki pihapiirissä yhä laajemmalla alueella ja aamupäivällä, kun menin ulos kiiruhti muina kanoina yli pihan juosten viereeni, että on tässä odotettu. Haluaisi, että toimisin ihmishissinä takaisin aitaukseen, mutta kun poistuin paikalta, niin lensi kyllä itsekin yli verkon syömään. 
Harmoniasta ei siis ole ollut tietoakaan tässä kanalassa. Nokitusta ilmassa kaikkiin suuntiin. Ja kaikki sai alkunsa Saimin erikoiskohtelusta. Erilaisuuksien hyväksyminen on vaikeata myös kanojen keskuudessa. Ja solidaarisuudesta eivät ole kuulleet mitään. 

Rauha näistä on sopeutuvaisin. Kaikki käy, jos vain annetaan mahdollisuus. Saimi saattaa löytyä lisKana autotieltä laajentaessaan hallintoaluettaan. Ja Hulda istunee tulevaisuudessa koko ajan pesässä, jottei kukaan muu pääse. 


Panostan jatkossa Rauhaan. Ennakoitava ja tasainen tiimijäsen on helpoin ja usein myös tehokkain. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti