maanantai 31. elokuuta 2015

Kulttuurien yhteentörmäys

Muuttokuljetuksen jälkeen nostin laatikon uuteen häkkiin. Heti oli nähtävissä, että tästä talvi kanalasta ei karkailla. Mahtaa ottaa Saimin itsetunnolle.  

Ensimmäisenä alkoi laatikosta kurkotella pitkää kaulaansa Saimi, joka hyppäsi ilman pyrstöä tutustumaan verkkoaidan läpi uusiin naapureihin. On sillä vielä itsetunto kohdallaan. Kun Rauha ei kuullut vihlovaa huutoa Saimin kurkusta, se ponkaisi perässä. Ja ryhtyi ominaisella tavallaan rauhassa syömään. Hulda jäi jököttämään laatikkoon miettien haudontamahdollisuuksia, mutta kuultuaan ruokapussin kahinaa, ei enää malttanut, vaan lehahti paikalle äänekkäästi ärhennellen.


Leppoisa ilmapiiri jysähti tähän ilonpilaajaan. Niinhän se on Muumeillakin: Maa jäätyy, kun mörkö tulee.


Kun kukko oli varma, ettei laatikosta löydy kilpakumppania, se aloitti muutamalla aarialla suoraan Toscasta. Pörhensi itsensä tuplakokoon ja alkoi julistaa haareminsa toimintaperiaatteita. " Täällä tehdään, mitä minä sanon. Kaikissa yhteyksissä minä tulen ensin ja sitten te. Minä syön herkut, jos niitä tulee. Minä olen oikeassa. jne.


Näiden työhön perehdyttämisohjeiden jälkeen Saimi rapsutti maata ja mullat suoraan Kukon silmille. " Ei täällä pelätä, Saimi vastas!" 





Annoin ajatuksissani työtodistukset tytöille ihan kuten oikeassa elämässä etsien vahvuuksia ja jättäen heikkoudet rivien väliin työtodistuksen lukijan vastuulle.


Saimi: sisukas, rohkea omien polkujen kulkija ( ei siis toivoa löytää munia); 


Rauha:sosiaalisesti vahva verkostoituja, josta kaikki pitävät ( sille siis sopii kaikki, myös huonot vaikutteet); 


Hulda: ensiluokkaisen tuottoisa munija, jolla auktoriteettiä ( siis viheliäisen vihainen jäärä, jonka alta munat saa henkensä uhalla). 


Koko tiimin arviontina Porukka, jossa monia erilaisuuksia ja vahvuuksia vahvistamassa toisiaan; ei tule aika pitkäksi. ( hankalia yksilöitä, joiden kanssa on jatkuvia ongelmia).


Jätin  ne sopeutuman uuteen kotiinsa muutaman päivän oleskelulla omassa eriössään.  Palautuksen pelossa tilasin  varmuudeksi lentoliput Etelään.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti