sunnuntai 23. elokuuta 2015

Yrittäjyysasenne leviää

Saimi huomasi, että omassa etäpesässä on yksinäistä. Ihmistenkin etätyön riesa on sosiaalisten verkostojen heikkeneminen. Sopimuksen vastaisesti alkoi värväys tarkoituksena saada myös Rauha yrittäjäksi ja kolleegaksi. 

Tässä oli käymässä kuten asiantuntijaorganisaatioissa usein käy.Hyvä ja nimekäs porukka haluaa toimia omissa nimissään jo valmiiden asiakassuhteiden kanssa. Näinhän se menee mainos-, It- ja lakiasiainaloilla. Harvemmin vakiotuotteen kanssa on uskallusta yrittää, joten Saimi on joko tyhmä tai sillä oli takataskussa jotain osaamista, mitä en vielä tietänyt. 


Kanalasta oli siis tulossa yhden tuotantokanan, Huldan valtakunta. Huldaa ei pysty houkuttelemaan. Sillä on ammattiyhdistyksen jäsenkirja taskussaan ja kova luottamus, että palkka juoksee, vaikka markkinat häviäisivät. Hulda on myös valitattanut itsensä porukan luottamusmieheksi ja odotti nyt kurssillepääsyä. 


Saimi ei tyytynyt yllyttämään, vaan ryhtyi opettamaan Rauhaa lentosuoritukseen. Ensin Saimi hyppäsi pensaan vaakaoksalle ja kotkotti Rauhan ponnistamaan rinnalleen. Sitten hirmuinen siipien ravistelu ja sulkien lentokunnon tarkistus. Rauha räpiköi perässä. Saimi suuntasi nokkansa tiukasti aidan yli kukkapuskaan, ponkaisi ja siellä. Huuteli valmentajan ohjeita Rauhalle, joka aikansa räpisteli ja hyppäsi maahan; ei ollut luottamusta omiin resursseihin- vielä. 


Ihminen ryhtyi toimenpiteisiin. Kiitorataoksa  pähkinäpensaasta sahattiin pois. Kaikki kanat olivat ymmällään. Missä nyt istutaan ilta-auringossa lämmittelemässä orrella?


Yritin kertoa, että edut karisee, jos sitoutuminen rakoilee. 
Saimi yritti nyt tunkea läpi verkosta etäpesäänsä, missä laskelmien mukaan noin viisi munaa odottaa huolehtijaansa tuntemattomassa osoitteessa.   Seuraavaksi yritti raivata kulkuaukkoa verkkoaitaan huoltoaukon kohdalle, missä kyllä  karkauspotentiaalia. Höyheniä alkoi roikkua jo aidassa, joten jos tulee vastaan jossan kynitty kana, niin se on Saimi.
Saimi yritti jatkuvasti poistua omille teilleen onnistumatta- verkko ei antanut periksi. Yön se oli vimmaisesti miettinyt, koska aamulla näin Saimin taas kiipeävän pähkinäpensaan lehdistön sisään tiheään oksastoon. Hirmuista lehtien suhinaa ja oksien heiluntaa ja  sieltä se törmäsi ulos kuin DC3 suoraan metsään. 

Kyllä luovuutta työelämässä irtoaa, kun on riittävä pakko ja vanhat keinot eivät toimi - huomaisivat vain yhteiskuntasopimusneuvottelijat tämän Saimin todistevoiman. Kun  Saimia ei kuulunut takaisin, niin suuntasin etsimään. Entinen osoite Saarnikuja 3 oli tyhjänä, mutta taaskaan se ei malttanut olla kotkottamatta huuteluuni ja sieltähän paljastui uusi osoite Omenakuja 2 keskellä korkeaa heinikkoa. Saimi ja 7 munaa, joita se alkoi hermostuneena järjestelemään, kun sain ne näköpiiriini. Yritti selvästi vierittää niitä pois pesästä heinikköön, että pesä näyttäisi tyhjältä. Määrä oli niin suuri, että epäilen sen ottaneen muutaman päivän ajan Rauhan munat ja lentäneen ne nokassaan pesälleen.  
Omenakuja 2


Saimi on alkanut siis tarjota ulkoistettuja kuljetuspalveluja niille kanoille, jotka eivät itse uskaltaudu etäpesintään. Rauhalta ei munia ole näkynyt kolmeen päivään, jolloin vain Hulda on käynyt pesälaatikolla yhtä varmasti kuin junan vessa. 
Tyhjensin pesän ja Saimi jäi kiertämään valittaen ympyrää pesälleen Kerroin, ettei mitään hätää. Sopimus toteutuu omistajan kanssa näin etäpesälläkin. Rauha ja Hulda seurasivat silmä tarkkana seuraavaa vaihetta, mutta ajattelin yllättää ne ja jätin Saimin omalle etäpesälleen ja vein ruokaa verkkoalueelle ajatellen; että kyllä nälkä kanan kotiin ajaa.

Menin parin tunnin päästä tarkkailemaan tilannetta. Saimia ei ollut aitauksessa eikä entisissä osoitteissa. Mutta kun kotkottelin, niin ryntäsihän se paikalle- terassin lattian alta. Nyt oli etäpesä siis paikassa, jonne ei ihminen pääse purkamatta terassia. 


Nyt oli minun vuoroni miettiä yö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti