sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ihmeellistä porukkaa!

Tapasin Saimin H Moilasena laukustaan. Se oli muutaman päivän kulkenut maita ja mantuja ihmetellen Uutta Maailmaa. Nyt Saimi retkotti suu ammollaan kieli ulkona raajat velttoina kuin elämänsä viimeisinä hetkinä. " Tämä on niin rankkaa. Posket on ihan turvoksissa ja leukoja särkee. Ei kana pysty kylmiltään koko aikaa pitämään hymyä naamassaan kun samaan aikaan on hoettava ihan vieraille kanoille tyhmiä fraaseja. Have a nice day! Nice to see you. See you soon! Nice day! ... Eikö nämä koskaan näytä ja kuullosta tavallisilta kanoilta? Jos minä tekisin kotona Kanalassa samaa " Ihanaa päivää! Pian taas tavataan! Ihana tavata! ... niin Hulda soittaisi ambulanssin ja sanoisi, että palauttavat vasta sitten, kun terapiat toimivat. 
Kysyin, että miltä päivät tässä maassa ovat tuntuneet ja joko uusi KotiKanala on löytynyt. Ahkeraan Saimi on joka tapauksessa kiertänyt ja lähetellyt raporttejaan Rauhalle.
" On täällä puolensa. Ruoka on kyllä kamalaa moskaa. Hulda saisi vatsanpuruja.
 Paljon on tyhjiä kanaloita, joihin voisivat halutessaan meidät sijoittaa. Sanovat vain, että ottaisivat mieluummin valkoisia. Me ei olla nyt muodissa. Valkoiset omaksuvat helpommin kaikki paikalliset kotkotukset. Me ollaan kuulema vähän omituisia ja omapäisiä. Maatiasrotumme ei ole trendikäs. Pitäisi olla joku hybridi jotakin. Pyysin Rauhaa selvittämään tarkemmin, että jos vaikka voitaisiin jotenkin itse muuttaa syntymätodistukset. Ihan sieviä niiden rakennukset ovat ja tauluja seinillä. Olen saanut monta ideaa kotiin vietäväksi."


" Arveluttaa myös, että täällä ei kanoilla ole yleissitovaa sopimusta. Ammattiyhdistysliikkeetkin ovat aika vähäpätöisiä. Hulda ei voisi olla mikään uudestisyntynyt Jimmy Hoffa, kun vain 5 % yksityisistä kanoista on Liitoissa. Ja Julkisiin kanaloihin meidän pisteet ei riittäisi. Siellä olisi kyllä paremmat edut. Hulda vastasi jo, että ei hän muuta maahan, missä ei ole kunnon työpaikkataisteluja ja lakkoja. Mitä hän siellä johtaisi? Hyvä ammattitaito menisi ihan hukkaan luottamustehtävissä. Puhumattakaan vallasta, on minun huomioni. "

" Ei tämä ole mustavalkoista. Pistin taas vähän SWOTia paperille Rauhan mieliksi. Vahvuudet: Nämä on kunnon yrittäjiä.Heikkoudet: ruoka; Mahdollisuudet: hienot, jos jaksaa vääntää naamaansa; Uhat: Ei jaksa. Täytyy vielä tutkailla, kun kotona Hirmu-Kukko on jo vähän alkanut joustamaan. Oli kehunut Rauhan munia herttaisiksi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti