maanantai 26. lokakuuta 2015

Oma maa mansikka...

Baltimoren lennolla Saimi huomasi, että sillähän on hyvät edellytykset palkkautua Southwestille. Lähtöilmoitukset tyyliin: " Kiitos, kun tulitte kanssamme yrittämään lentää perille! Siunausta! Turvaohjeet plaaplaaplaa, siis älkää polttako tupakkaa missään. Happinaamareista virtaa alkoholia vai mitä se olikaan, niin happea siis. Jos ei virtaa, niin teillä on todella huono päivä. jne" Perille laskeutuessa jysähtäen kentälle: " Huh,huh-onnistuimme! Paikallinen aika on joku luku johonkin suuntaan" Southwest on päättänyt siis strategiassaan erottautua joukosta ja sehän on Saimin vahva puoli. 

Perille päästyä ilmeni, että vastassa on koira susikoirien geenejä veressään. Saimi peruutti autoon. " En tule. Tuo on tyhmä elukka. Ihmisen paras ystävä mukamas. Kana on paras; tuleehan se aakkosissakin ensin. Menen etsimään yöpuun muualta" Saimilla kävi tuuri. Lähellä oli farmi, missä tyhjä kanala.


Aamulla se lähti mukaan Baltimorea katsomaan. Poikkesimme kirjakauppaan. " Missä on kanakirja osasto? Täällä on kaikenlaisten eläinten teoksia, miksi ei kukaan kirjoita siipieläimistä. Joku Hannu Hanhi ei kesää tee. Meistä kanoista saisi niin ihania kuvateoksia. Olemme kauniita ja fiksuja. Missä on " Kanan ajatuksia", Kanakalenteri, Kanaelämäkerrat, Kanojen suvun historia, Kanat ja maailmantalouden vaihtelu!? Eihän täällä ole edes yhtään kanakorttia Rauhalle ja Huldalle lähetetttäväksi"


Limousiinin ajaessa pihaan Saimi hyppäsi heti kyytiin. " Tämä kelpaa minulle. Oma kuljettaja sopii minulle- se ei aja kuin päätön kana. Washingtonissa se kyseli White Housen kohdalla: "tuollako me asutaan- aika siisti." Nähtyään hotellin intialaisen henkilökunnan se peruutti portaista: " Menen soittelemaan sen valkoisen talon ovikelloa; parempi orsi, parempi mieli! Nämä intialaiset sieppaavat minut keittiöönsä ja sitten saat aamiaisella kananrintaa leivän päällä."


Seuraavana aamuna oli suuri mielenilmaisu HIV-potilaiden puolesta ja kansa marssi Valkoisen Talon suuntaan lukuisien poliisien valvoessa. Keskellä jonoa näin Saimin. Sillä oli kondomi vedettynä heltan yli ja se kantoi lappua " Rakasta sinäkin kondomia" ja heitteli ilmaisia näytteitä katsojille. Minut nähdessään se kirkaisi" Mitä minä sanoin! Meillä kanoilla ja ihmisillä on runsaasti yhteisiä aatteita,Sain nyt Hirmu-kukolle tuliaisia ihan ilmaiseksi. " Ilman kondomia en anna!"

National Gallery oli Saimin ensimmäinen museovierailu. Nappasin kondomin sen päästä ulko-ovella. Kiersimme taulusaleja. 
Saimi oli hiljaa, kallisteli tutkaillen päätään. " Tylsiä kuvia. En kehtaisi Kanalan seinälle laittaa. Missään asetelmassa ei ole kanoja. Tämähän on sikamaista. Jopa hevoset ovat yliedustettuina. Ei nämä ole kunnon taiteilijoita. Yksi vaivainen taulu, missä mekin mukana.Pois sponsorirahat tältä rotiskolta!"





Sanoin, että huomenna se on päätettävä, jääkö Saimi hakemaan turvapaikkaa vai palaako Kanalaan Hirmun vaimoksi. Pitkään oli hiljaista. " Kaikella on puolensa, mutta on täällä ihan liian kiihkeä meno. Hokevat, että markkinatalous. Mikä markkina se on, kun pitäisi munia vuorokauden ympäri, syödä hormoneja munien koon kasvattamiseksi ja lopuksi joutuisi itse pakastetiskille alta aikayksikön."


Siis kyllä routa kanan kotiin ajaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti