maanantai 26. lokakuuta 2015

Kanaton Seattlessa

Kyselin Saimilta, hyppääkö huomenna lentolaukkuuni vai onko jäämässä tänne . " Kyllä minä täällä Seattlessa voisin asua, etenkin kaupunkikanana. Eläisin siltojen alla, pössyttelisin ja myisin munia elääkseni. Lisäksi pystyisin kyllä junailemaan erilaisia cateringpalveluja ja tukikanatoimintaa. Ja jos innostuisin, niin vaikkapa perustaisin toipumisklinikan Betty Fordin tapaan riippuvuuksista kärsiville kanssakulkijakanoille. Olisi uusi lehti tämän kanan elämässä ja kyllä se kotiolot voittaisi.

Hulda ja Rauha ovat yhteisesti ilmoittaneet, että kotona paras- hemma best, kun ovat saaneet raporttejani. Ne ovat niin turvallisuushakuisia. Etenkin Hulda, joka ei pysty jättämään Siipiliiton hommiaan.


Markkinatalous on Huldalle kirosana, vanhat DDR:n aikaiset käytännöt ne olla pitää. Se ei millään ymmärrä, että ei suunnitelmatalous sovi globaaliin markkinaan. Olen kyllä yrittänyt tolkuttaa, että ajattelisi vähän niillä pähkinöillään: ei synny uusia työpaikkoja edes jäsenistölle, kun pidetään kiinni vanhojen työpaikkojen eduista. Mutta se on kuin puhuisi pukille! Hulda vaan jankuttaa, että lähtee maahanmuuttajaksi, jos löydän samanlaisen yhteiskuntajärjestelmän, kun sillä on kotona. Ei mene jakeluun, että Suomi on ainoa maa, missä yleissitovuus ja keskusliitot vielä voimissaan. Hulda todella uskoo, että kolmikanta olisi hyvä vientituote!


Minusta tuntuu, että en jää yksin asumaan tänne maailman turuille ja toreille. Jos vaikka jäisin auton alle, niin kukaan ei tietäisi Saimin siirtyneen manan majoille. Kyllä Kanan on kunnon hautajaiset saatava!"


Näyttää siis siltä, että Uber saa huomenna myös kanamatkustajan- kait se on säännöissä sallittua. Täältä tullaan Baltimore ja Washington DC. Saimi suunnittelee jo täyttä päätä mielenosoitusta Kongressin eteen. " No war, make love!"
Nyt se pakkaa tuliaisia Kanalaan jo käsipakaasiini!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti