lauantai 31. lokakuuta 2015

Saimista tulee kukko?

Tänään oli Kanalassa liputuspäivä. Hulda veti lipun tankoon heti aamusta. " Ei tässä sinänsä syytä juhlaan ole. Miedän kanojen palkkatulo loppui tähän aamuun. Kukot porskuttaa tuloineen vuoden loppuun. Ehdotan, että pelkästä solidaarisuudesta luomakunnan naaraspuolisia kohtaan lopetamme munimisen loppuvuodeksi. Hoitakoot kukot homman, kun niille kerran maksetaankin!"

Saimi ei heti ymmärtänyt Huldan pointtia- ainahan se kehitteli lakkoilusyitä. " Nyt en ymmärrä. Saadaanko me vähemmän korvausta työstämme kuin kukot? Miten te sellaisia sopimuksia olette ay-liikkeessä tehneet? Olet sinäkin varsinainen puheenjohtaja- kukkojen asialla."
Rauha yritti tasoittaa nokkakopua. " Koska naaraspuolisten palkat ovat uroksia pienempiä ja on laskettu, että me saamma korvausta 83 senttiä kun kukot saavat kokonaisen euron. Kun se muutetaan vuosityöajaksi, niin meidän työstä ei tästä eteenpäin vuoden loppuun enää makseta mitään. Näin on kaikilla kanoihin kuuluvilla tilanne."


" Kuka kertoisi, mitä ne kukot sitten tekevät työkseen? Meidän Hirmu saa siis noin paljon enemmän, enkä ole nähnyt sen vielä tekevän mitään. Pöyhistelee höyheniään, tappelee muiden kukkojen kanssa sekä komentelee meitä" , innostui Saimi ihmettelemään. 


Rauha mietti kulmat kurtussa. " On se haastavaa määritellä. Yleensä vaan sanotaan, että kanojen työt ja kukkojen työt eivät ole verrattavissa toisiinsa. Ja kukkojen työt ovat jostain luonnonlaista johtuen vaativampia. Kukot ovat varmaan tehneet joskus luokituksen. "


Nyt Saimi pääsi vauhtiin. " Tarkoittaako tämä sitä, että me kanat munimme, palvelemme kukkoa ja huolehdimme tipuista, jos ihmiseltä onnistumme munia jemmaamaan. Ja kukot saavat paremman korvauksen pelkästä seksiobjektina olemisesta? 


Missä tehdään sukupuolileikkauksia- minusta tulee Saimi Kukko! "

http://www.sttk.fi/2015/10/30/tarjouksessa-tanaankin-halvempaa-tyovoimaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti